Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del Bilag 6
Offentligt
1162966_0001.png
1162966_0002.png
Lov forslag.Vi har diskuteret på klassen på Det fleksible grundforløb på linjen, Strøm, Styring ogIt på Euc Vest i Esbjerg. Hvordan vi synes at loven om knallerter er i dag. Og vi blevenige om at vi synes at der skal laves nogle ændringer
Lov 1.lille Knallert.Når man bliver 15 år skal det være lovligt at køre på knallert, det skal dog værenoget svære at tage knallertbevis end det er i dag. Knallerten må køre 30 km/t max,der må ikke sidde nogle bag på. Knallerten skal køre på cykel stier hvis der er det.Hvis ikke skal den holde sig så tæt på rabatten som muligt. Mht. Nummerpladen skalnummerpladen være Gul.
Lov 2.Mellem Knallert.Når man bliver 16 år kan man tage et udvidelses af sit kørekort hvis man vil, så manmå køre 45 km/t max. man skal stadig køre på cykel stier hvis der er det, og hvis ikkeskal man holde sig så tæt på rabatten som muligt. Man må godt køre 2 på knallert.Og ens knallert skal synes hver 2år og hvis ikke man møder op til syn kommer der enbøde pr. uge man bliver fra det. Nummerpladen skal være Sort / hvid elle Gul / Hvid
Lov 3.Stor Knallert.Når man bliver 18 må man automatisk køre på en knallert der køre mellem 60 -70km/t. max. Hvis man altså har kørekort til bil. Man skal nu køre på vejene. Og ikkecykelstier. Man må stadig gerne være 2 på den man skal gå til syn vær 2år og hvisikke man møder op skal man betale en bøde pr. uge. Nummerpladen skal være hvid.
Vi har lavet dem her love og håber på i vil læse dem og måske tage dem op tilovervejning. Nummerpladernes farver er for at kunne kende forskel på knallerternenår man køre knallerten må man ikke have noget sprit i blodet altså 0,0 i promillefor hvis man på køre en person er der ingen tvivl om. Om man må have sprit i blodetså nej.
Mvh. Jonas K, Mark U, Daniel S, Stefan H, Berhan K, Christian B, Jeppe B, Carsten R,Marcus G, Christian T.