Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
SUU Alm.del Bilag 377
Offentligt
1266871_0001.png
Forslag til ændring afSundhedsloven
§ 140
Hvis der benyttes privat forsikring til eks. knæ operation burde det være således atnedestående rettigheder K.39 og 39a kan benyttes på samme fod som operation i offentligeregi.I stedet for en bøvlet bureaukratisk proces som kun måske kan få en privat operaret hurtigttilbage på arbejdet, burde det være således at lægen på privat hospitalet kunne udskrivesamme genoptræning og dermed give samme rettigheder.Det hele handler vel om at få borgere tilbage i jobbet så hurtigt som muligt. For egetvedkommende er det offentlige 3 til 4 gange langsommere end når jeg bruger min privateforsikring. Er 100 % sikker på at hvis jeg kunne bruge min kommunes genoptræningsfasiliteterm.m.http://sundhedscentertaarnby.dk/trainingvil jeg være tilbage på arbejde klarthurtigere.Det er helt sikkert bedre økonomisk løsning for DK end nuværende.
Reference
https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=130455#K39
Kapitel 39Genoptræning§ 140.Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har et lægefagligt begrundetbehov for genoptræning, jf. § 84 om genoptræningsplaner.Stk. 2.Kommunalbestyrelsens indsats efter stk. 1 tilrettelægges i sammenhæng med de kommunale træningstilbud m.v. i henhold til andenlovgivning.Stk. 3.Kommunalbestyrelsen kan tilvejebringe tilbud om genoptræning i henhold til stk. 1 ved at etablere behandlingstilbud på egneinstitutioner eller ved indgåelse af aftaler herom med andre kommunalbestyrelser, regionsråd eller private institutioner.Stk. 4.Indenrigs- og sundhedsministeren fastsætter nærmere regler om patienternes mulighed for at vælge mellem genoptræningstilbud.
Kapitel 39 aFysioterapi m.v.§ 140 a.Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling hos en fysioterapeut i praksissektoren efter lægehenvisning.Stk. 2.Kommunalbestyrelsen kan herudover tilbyde vederlagsfri behandling hos en fysioterapeut efter lægehenvisning ved at etablere tilbudom fysioterapi på egne institutioner eller ved indgåelse af aftaler herom med andre kommunalbestyrelser eller private institutioner.Stk. 3.Indenrigs- og sundhedsministeren fastsætter regler om behandling efter stk. 1 og 2 og om patientens mulighed for at vælge mellemfysioterapitilbud.§ 140 b.Indenrigs- og sundhedsministeren kan fastsætte regler om, at kommunalbestyrelsen tilbyder anden behandling end nævnt i § 140
a.
Stk. 2.Indenrigs- og sundhedsministeren fastsætter regler om behandling efter stk. 1.
M.v.h. Per ChristoffersenBor i København – håndværker ansat i medicinal virksomhed – 43 år.