Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
SUU Alm.del Bilag 34
Offentligt
1169625_0001.png
1169625_0002.png
Vi søger om, at foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at fremlægge vores projektog drøftelse af dette.
Hensigten med vores projekt (CuraMo) er, at give de danske sygehuse mulighed for athjemsende patienter, som endnu ikke er færdigbehandlede for at spare penge på detoffentlige sundhedsbudget og give patienterne en bedre livskvalitet.CuraMo er tænkt som en privatdrevet virksomhed, som har til opgave at imødekomme oghjælpe det danske sundhedsvæsen med kommende effektiviseringer og besparelser.CuraMo ønsker at ansætte sygeplejersker med forskellige specialeområder, for at sikre atpatienterne bliver behandlet og observeret af sygeplejersker med stor klinisk erfaring.

Mål og metode

Målet med projektet er, at patienter der er i IV behandling(medicin der gives i en vene) fårmuligheden for at færdiggøre behandlingen i eget hjem, og dermed undgår flere dagesindlæggelse.Sygehusene får muligheden for at hjemsende patienterne fra mange forskellige specialer,og dermed frigives sengepladser og man undgår overbelægning.Idet man hjemtager patienterne nedsættes prisen pr. behandlingsdag markant. ca. enhalvering af prisen for de billigste indlæggelser. Samtidig frigives der ressourcer og tidblandt de hospitalsansatte, til de øvrige indlagte patienter.

Fordele:

Risikoen for hospitalsinfektioner minimeresFrigive senge – undgå overbelægningBedre arbejdsmiljø for de hospitalsansatteBedre livskvalitet for patienterneHurtigere helbredelse ved mindre sygeliggørelse og større egenomsorgBesparelser på det offentlige sundhedsbudget
Mindre risiko for fejlbehandling
Vi har i flere år arbejdet indenfor det danske sygehusvæsen og har med egne øjne oplevetog erfaret, hvor mange patienter som ligger og optager sengepladser, som ville kunnefærdiggøre behandlingen i eget hjem. Vi ved, at CuraMo kan være en løsning på mange afde økonomiske og menneskelige problemstillinger, som det danske sygehusvæsen ståroverfor i forbindelse med bl.a. besparelser. Vi ser derfor meget frem til muligheden for at fålov til, at fremlægge vores løsningsforslag for jer.
Med venlig hilsen
SygeplejerskeMette Toft ThorsenEmail:[email protected]Tlf: 22815949 /86414050
SygeplejerskeMette Vestergaard SørensenEmail:[email protected]Tlf: 51920889