Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
SUU Alm.del Bilag 110
Offentligt
Holbergsgade 6DK-1057 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Ministeren for sundhed og forebyggelseFolketingets Sundheds- og ForebyggelsesudvalgDato: 21. december 2012Enhed: Sundhedsjura og læ-gemiddelpolitikSags nr.: 1207928Dok. nr.: 1106838
Til Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg./.Som lovet ved samråd om smertebehandling den 9. oktober 2012 oversendeshermed vedlagte notat vedr. analyse af konsekvenser af revurdering af læge-midlers tilskudsstatus.Jeg kan i øvrigt oplyse, at ministeriet den 23. oktober 2012 afholdt et mødemed en række interessenter med henblik på at drøfte, hvordan analysen kanudarbejdes mest formålstjenligt. Ved mødet præsenterede et forskerteam fraSyddansk Universitet en mulig model for tilrettelæggelse og gennemførelse afanalysen.Forskerteamet lagde op til en analyse af blodtryksområdet (hypertension) medfokus på ændringerne i tilskudsstatus indenfor blodtrykssænkende medicin ogdets indflydelse på patientcompliance (patienters evne og vilje til at følge enordinationen), blodtrykskontrol og antal kontakter til lægen.På baggrund af interessenternes bemærkninger ved mødet reviderede for-skerteamet analyseoplægget, og dette blev efterfølgende sendt i høring hosinteressenterne.Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar er der foretaget følgende juste-ringer:Analysens generaliserbarhed er adresseret, så det afklares, at resulta-terne kan overføres på andre kroniske lidelser.Det understreges, at analysen kan og vil undersøge en evt. effekt afsocial ulighed.Det undersøges, om der kan identificeres variation på tværs af lægerpå baggrund af køn, alder etc.Analysens resultater kvalificeres ved inddragelse af andre relevanteundersøgelser på området.
Det forventes, at analysen kan igangsættes primo 2013, og forskerteamet vur-derer, at gennemførelsen af denne vil strække sig over cirka 1 år.Det er min forventning, at vi med analysens resultater kan blive klogere på re-vurderingernes konsekvenser og mulighederne for at optimere processerneomkring revurderingerne til gavn for både patienterne, lægerne og industrien.
Med venlig hilsen
Side 2
Astrid Krag