Socialudvalget 2012-13
SOU Alm.del Bilag 334
Offentligt
1279279_0001.png
1279279_0002.png
Socialminister Annette VilhelmsenSocial-, Børne- og IntegrationsministerietHolmens Kanal 221060 København KKære Annette,Vil du være behjælpelig med at ændre nogle meget diskriminerende regler for særligt handikappede ?Tro ikke vi er utaknemmelige over verdens bedste servicelov – men der er en fejl i reglerne, der skal rettes.
BPA § 95.2 Svært handikappede kan ikke komme på ferie i udlandet.Serviceloven giver ikke ret til at medbringe den handikappedes - § 95.2 ydelse -personlige hjælpere - til udlandet.Det er diskrimination af svært handikappede.Vores søn ikke kan komme på ferie med os til vort sommerhus i Sverige, eller kan ikke komme med på enrejse ned i varmen om vinteren. Han må ikke medbringe sin hjælper – selv om det ikke koster én enestekrone for staten og kommunen.Blot fordi han er ude af stand til selv at styre sine hjælpere – har intet sprog og er svært spastisk m.m.Man må da ikke stavnsbinde handikappede – og hvorfor må de ikke tage på ferie i udlandet som alle andre.Du må hjælpe de mest trængende – de har præcis behov for kontakt til familie og venner der tager af sted.
§ 95.2Arbejdsledere for svært handikappede BPA § 95.2 arbejder udenoverenskomst, fagforening, de får ikke løn og der findes ikke en organisation dertaler deres sag.Arbejdsleder rollen er ulønnet. Hvordan kan det gå til ?Enperson i familien der er arbejdesleder for den handikappede er det ulønnet.Det er jo samme arbejdeom du sidder i Kommunen eller er familie til en handikappet.Modsat i kommunen får medarbejderen der er arbejdsleder løn, arbejdsgiverrollen er også lønnet, menfamiliemedlemmet som arbejdsleder er det ulønnet.Det er diskrimination. Det er et arbejde som alt andet arbejde – og det er stort og krævende..Tro ikke det er let at styre 3-4-5-6 medarbejdere med tidsskemaer, indlæring, kontrol, sygdom, love,jobsamtaler og regler og meget mere - plus alt andet der kommer til - det tager meget tid.
Der klages over at øst-arbejdere får for lidt i løn,arbejdsledere for § 95.2 handikappede får ikke lønoverhovedet.0,00Folk der ikke får løn for et arbejde kan defineres!Det er diskriminering af handikappedes forhold og muligheder for frit valg i BPA.
Bybjergvej 15 DK-3060 Espergærde Danmarktel (0045) 4913 9658 49139698 28459611mail:[email protected]PSVi håber du får løn, og det gør du jo – men det gør arbejdsledere for handikappede i § 95.2 ikke.Og selvfølgelig kan du må komme på ferie i udlandet med familie og venner – det kan svært handikappedeikke med deres uundværlige hjælper !Man kan naturligvis vende og dreje alt så det lyder logisk og fornuftigt, men esensen er helt ude i tovene ogstærkt diskriminerende, og imod vores alles sociale agenda.Pøj-pøj… tillykke med dit ny job – vi tror på dig….<image003.jpg>
Stefan Szabad – 23 årCarl Szabad far til Stefan.
Med venlig hilsen