Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del Bilag 140
Offentligt
1223107_0001.png
1223107_0002.png
1223107_0003.png
TALEArrangement:Samråd vedr. reklameafgiftÅbent eller lukket:ÅbentDato og klokkeslæt:1. marts 2013 kl. 8.00-10.00Sted:Folketinget, værelse 2-080Taletid:Forv. antal deltagere:Evt. andre forhold ministerenbør være opmærksom på:Samrådet er med skatteministerenKontaktperson:21. februar 2013
Der er efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V) stilletfølgende samrådsspørgsmål til skatteministeren ogkulturministeren:Spørgsmål NMinistrene bedes redegøre specifikt for, hvilke EU-retlige problemstillinger, der er forbundet med atlade månedsaviser som f.eks. Hjerting Posten væreomfattet af fritagelsen for reklameafgift.Spørgsmål OMinistrene bedes redegøre for, om det i forhold tilundtagelse for reklameafgift er et krav fra EU's sidefor ikke at være i konflikt med statsstøttereglerne,at der anvendes lige bestemt kriterierne i definitio-nen af ugeblade i Ugebladspuljen under Kulturmi-nisteriet.Spørgsmål PMinistrene bedes redegøre for, om EU ikke vil kun-ne godkende en ordning, hvorefter der er afgiftsfri-tagelse for aviser, der udkommer mindst 2 gangeom måneden i mindst 10 måneder eller mindst 1gang om ugen i mindst 12 uger i et kalenderår.Spørgsmål QMinistrene bedes redegøre for, om begrundelsen for,at frekvenskravet ikke kan lempes er, at regeringenved, at en sådan lempelse er i strid med EU's stats-støtteregler.
Dok. nr. 1676467
Side 2

Svar på spørgsmål N, O, P og Q

Tak for samrådsspørgsmål N, O, P og Q, som skattemi-nisteren netop har besvaret.Jeg vil i det hele henholde mig til skatteministerensbesvarelse, hvor der blandt andet redegøres for:Atspørgsmålet om statsstøtte opstår, fordi der ernogle husstandsomdelte reklamer, herunder ugeavi-ser, som er fritaget, mens andre husstandsomdeltereklamer er afgiftspligtige,Atugeaviser undtages, fordi de blandt andet bidra-ger til aktuel lokal nyhedsformidling og demokratiskdebat,Atfritagelsen skal ske på klare objektive kriterier,Atét af disse kriterier er frekvenskravet, der svarertil frekvenskravet i Kulturministeriets Ugeavispul-je,Atfrekvenskravet skal sikre, at de afgiftsfritagneprodukter bidrager til nyhedsformidlingen med ak-tuelt nyhedsstof, hvilket i et vist omfang svarer tilformålet med Kulturministeriets Ugeavispulje, samtAtUgeavispuljen er godkendt efter EU’s statsstøtte-regler.
Side 3
Skatteministeren har videre redegjort for:Atdet alene er EU-kommissionen, som kan træffeafgørelse i forhold til, hvorvidt en medlemsstats lov-givning indebærer statsstøtte, og om den vil kunnegodkendes som lovlig statsstøtte,Atvi kommer længere væk fra fritagelsens formål –afgiftsfritagelse for lokale aktuelle nyheder og in-formation – hvis frekvenskravet lempes, ogAtdet efter Skatteministeriets vurdering vil blivevanskeligere at få en EU-godkendelse, hvis mulig-heden for fritagelse med dette formål udvides yder-ligere.Jeg har ikke yderligere at tilføje.