Miljøudvalget 2012-13
MIU Alm.del Bilag 226
Offentligt
1229425_0001.png
1229425_0002.png
INVITATION
Kom og se verdensstørste pelsauKtioni arbejdstøjettirsdag den 23. april kl. 16 – 18.30på Kopenhagen Fur, langagervej 60, 2600 glostrupDer er busafgang fra Christiansborg v/hovedtrappen kl. 15.30.
INVITATION TIl medlemmerNe Af
erHvervs-, væKst- og eKsportudvalgetudvalget For Fødevarer, landbrug og FisKerimiljøudvalgetudvalget For ForsKning, innovation og videregående uddannelser
minkskind er uden sidestykke den danske eksport-vare, der har fundet takten på verdens vækstmarkeder.alene til Kina og asien er minkskind den største, danskeeksportartikel. men den danske førerposition er ikkekommet af sig selv. minkavlerne har investeret massivti innovation på farmene for at udvikle skindkvaliteten,og tilsvarende satses der både på uddannelse og avan-ceret teknologi i avlernes eget auktionshus, Kopen-hagen Fur i glostrup.Her samles og sorteres årligt mere end 20 mio. mink-skind. Fem gange om året sælger vi pelsskind for 30.000kr. i sekundet og omsætter for mere end 11 mia. kr.en virksomhed, der skaber jobs både i hovedstads-regionen og rundt om på landets godt 1.400 minkfarme.Kopenhagen Fur er f. eks. vestegnens største 3 F arbejds-plads, og du er velkommen til at komme og møde bådemedarbejdere og avlere, når godt 5 mio. minkskind skalhave nye ejere under april-auktionen d. 19. – 24. april.
besøget starter i auktionssalen, hvor man kan opleveden hektiske stemning blandt godt 700 kunder fra HongKong, seoul, new York, london, milano og toronto.dernæst er der rundvisning i sorteringshallerne, hvorman bl.a. kan se de rå skinds gang igennem teknologiskhøjt avancerede sorteringsanlæg til de specialuddanne-de sorterere lægger sidste hånd på den endelige kvali-tetssortering.der vil også være mulighed for at se de mere end 50naturlige, farvetyper i minkskind, der danner baggrundfor de uendelige variationer i det færdige pelsdesign.vores buntmagere fra designcentret Kopenhagen studioviser, hvordan man arbejder med pels, og der vil væresærudstilling af styles fra vores nye modebrand,oh! by Kopenhagen Fur.undervejs vil der naturligvis være tid til at drøfteaktuelle forhold, herunder vækstplaner, globalisering,miljø- og landbrugsregulering og uddannelse både indenfor primærsektoren og de kreative erhverv.besøget afrundes med middag i Kopenhagen room.bussen kører tilbage til Christiansborg kl. 18.30, så derskulle være mulighed for at nå evt. møder fra kl. 19.
Du inviteres hermed tilrundvisning i auktionshusog sorteringsanlægsamt orientering omDanmarks særlige rollesom førende producent afhøjkvalitetsskind og centrumfor verdenshandlen

Tirsdag den 23. april kl. 16 – 18.30

på Kopenhagen Fur, Langagervej 60,

2600 Glostrup

Der er busafgang fra Christiansborgv/hovedtrappen kl. 15.30.
med venlig hilsen og på godt gensyn
Torben NielsenAdm. direktør