Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del Bilag 26
Offentligt
1177646_0001.png
1177646_0002.png
13. november2012Jour.nr.:
‘: I,,—._
t
Teatrenes Interesseorganisation
“/,‘hI,i/‘ii I’
STATENSKUNSTRÅDL)ANISII ARi’S C()U>CIL
Scc nekunstudva’tS a kns Iii nstr,idIC Amlcrs,ns Iloulcvard 2 /I)K- 1553 ‘olwnha n1’: ¶45 33 74 50 l0 / Fax: ¶4333 74 45 45senkunst(’’kunst. dkkunst.dk
Svar på henvendelse vedr. evaluering af egnsteatreStatens Kunstråds Scenekunstudvalg har modtaget Teatrenes Interesseorganisations (TIOs) brev af2. november 2012, hvor organisationen udtrykker forundring og utilfredshed over ikke at være blevetinddraget i processen forud for, at Scenekunstudvalget har truffet beslutning om at iværksætte fireevalueringer af egnsteatre.Statens Kunstråds Scenekunstudvalg har drøftet TlOs henvendelse og har bedt Kulturstyrelsenmeddele følgende:lndledningsvist skal det slås fast, at Statens Kunstråds Scenekunstudvalg har truffet sine beslutningervedrørende udviklingspuljen for egnsteatre inden for rammerne af den lovgivning der er etableret medden nye lov om scenekunst hvilket fremgår af redegørelsen for udvalgets dispositioner nedenformen at udvalget i overensstemmelse med den politiske aftale af juni 2011 vil indlede en dialog medTIO om ansøgnings- og tildelingskriterierne for den del af udviklingspuljen, som kan ansøges.Udvalget skal beklage at TIO ikke i første omgang blev involveretiudmøntningen af kriterierne, mendet skal dog bemærkes at udvalget har videreført de hidtidige kriterier, som i sin tid har været aftaltmed Foreningen Af Sm Teatre.
LovgrundlaqetI tilknytning til vedtagelsen af ny lov om scenekunst som trådte i kraft pr. 1 juli 2012, er en nybekendtgørelse om egnsteatre (BEK nr. 699 af 27. juni 2012) trådt i kraft.Ifølge bekendtgørelsens§14 kan staten inden for en beløbsramme, der er afsat på de årligefinanslove, yde tilskud til kvalitetsudviklingsprojekter på egnsteatre. Disse tilskud kan StatensKunstråd fordele til egnsteatre efter ansøgning, og kriterierne for fordelingen af midler fra denneudviklingspulje fastlægges af Statens Kunstråd. Statens Kunstråd kan således fastsætte ansøgningsog tildelingskriterierne for fordeling af puljemidlerne. På dette område vil Statens Kunstråd indlede endialog med TIO.
CVR—nr: 11 87 69 27
“ti ti:
Ku tr.td,k‘iina] i’rat tIuiiiiih tidiat ktistn i auuntk n dansk kiint i udlanI,t.1\LLIuI’,t\:iIi i’rs’ki&t,ii,it tiSl,itt’nKuinstt,i,L.
Side 2
Ifølge bekendtgørelsens§15 kan Statens Kunstråd ligeledes iværksætte evaluering af egnsteatre, ogundersøgelserne skal gennemføres af eksterne konsulenter der engageres til opgaven. StatensKunstråd kan anvende dele af beløbsrammen til kvalitetsudviklingsprojekter til dette formål (jf.§15,stk. 1). Af§15 fremgår det endvidere, at der kan etableres en styregruppe af relevante interessenter,som følger evalueringsarbejdet. Statens Kunstråd har således, jf. bekendtgørelsen, et selvstændigtmandat til at træffe beslutning om hvilke teatre der skal iværksættes evalueringer at, samt hvilkekonsulenter der skal engageres til at udføre disse undersøgelser.Vedr. iværksættelse af evalueringer af egnsteatreDen 17. oktober 2012 offentliggjorde Statens Kunstråds Scenekunstudvalg sin beslutning omevaluering af fire egnsteatre.Da de fire udvalgte egnsteatre skal forhandle nye aftaler med deres respektive kommuner medhenblik på indsendelse til Kulturstyrelsen senest den 1. april 2013, så havde udvalget på grund af dennært forestående evalueringsperiodeidenne omgang valgt ikke at udbyde opgaven, men derimodselv udpege de konkrete personer til at udføre de første fire evalueringer.I løbet at 2013 vil Statens Kunstråds Scenekunstudvalg iværksætte yderligere 2 evalueringer blandtlandets nuværende 32 egnsteatre.Scenekunstudvalget forventer, at kommende opgaver vedr. evaluering af egnsteatre vil blive udbudtåbent, så alle interesserede kan ansøge.Vedr. ansøgninger fra egnsteatre om tilskud fra rulie til kvalitetsudvikling:Primojuli2012 blev puljebeskrivelse for kvalitetsudvikling på egnsteatre offentliggjort.Statens Kunstråds Scenekunstudvalg har valgt foreløbigt at fastholde formål og kriterier fastsat at deegnsteaterkonsulenter, som fungerede under den tidligere bekendtgørelse.Vedr. etablering af styregrupijeStatens Kunstråds Scenekunstudvalg har endnu ikke taget stilling til, hvorledes der eventuelt kanetableres en styregruppe af relevante interessenter som skal følge evalueringsarbejdet.
Med venlig hilsen
Christian Svane
CC: Folketingets Kulturudvalg