Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del Bilag 246
Offentligt
1277460_0001.png
Charlottenlund, 4. september 2013
Pressemeddelelse fra Dansk Hestevæddeløb:
Et fællesskab i udvikling

Trav-·‐ og galopsporten i Danmark har fusioneret i et nyt driftsselskab. Målet er at kanalisere

penge fra drift til udvikling af sporten.

Hestevæddeløbssportens midler skal i højere grad flyttes fra drift til udvikling af sporten. Det er målet med den historiske fusion, som hestevæddeløbssportens to hovedforbund, Dansk Travsports Centralforbund (DTC) og Dansk Galop (DG), netop har gennemført. Ved indgangen til 2013 etablerede de to forbund et fælles driftsselskab, Dansk Hestevæddeløb ApS (DH), der fremover vil tage sig af en lang række driftsmæssige opgaver for hestevæddeløbssporten. Et samarbejde, der glæder formand for Dansk Galop, Nick Elsass. Han siger: ”Med denne fusion optimeres hele sportens driftsapparat. Trav-·‐ og galopsporten indeholder en række fællesnævnere, og ved at gå sammen om driften kan en samlet hestevæddeløbssport opnå en række, store besparelser. Via effektiviseringer og rationaliseringer vil sporten dermed kunne frigive midler fra driften, der i stedet skal bruges til udvikling af sporten.”

En sport med vækstfaktor

Det nye driftsselskab skal tage sig af opgaver som IT-·‐ og økonomistyring, kommunikation, markedsføring og forretningsudvikling. Opgaver, der tidligere har været placeret decentralt på landets væddeløbsbaner. Siden opstarten i begyndelsen af året har driften af DH været lagt i hænderne på Poul H. Lorentzen, der i en overgangsperiode har fungeret som konstitueret direktør. ”Vi ved fra flere undersøgelser, at hver krone, der investeres i udvikling af trav-·‐ og galopsporten, er givet godt ud. Da hestevæddeløbssporten har en multiplikatoreffekt på 3,94, er der også en klar samfundsmæssig gevinst,” siger han og henviser til, at opdræt og træning af trav-·‐ og galopheste i 2012 havde en omsætningseffekt på ca. 4 mia. kr. i det danske samfund. ”Så både for trav-·‐ og galopsportens vedkommende, men også for samfundets skyld, er der sund fornuft i at få kanaliseret endnu flere penge til udvikling af sporten frem for drift,” påpeger Poul H. Lorentzen. Samtidig spiller sporten en vigtig rolle for beskæftigelsen i en række af landets tyndere befolkede områder. ”I takt med at mange yderområder mister arbejdspladser, bliver de direkte og indirekte samfundsøkonomiske effekter af en væddeløbsbane ganske afgørende for lokalområderne, de er placeret i,” mener Poul H. Lorentzen.

Ungdomsarbejdet får et løft

Med den nye fusion viser DTC og DG, at trav-·‐ og galopsporten fremover er parate til at forvalte de midler, sporten tilføres fra Kulturministeriet, bedre og mere effektivt end i dag. Og på flere områder har trav-·‐ og galopsporten allerede igangsat initiativer, der skal fremme det sportslige fundament. ”Trav-·‐ og galopsporten prioriterer arbejdet med børn og unge højt. Over hele landet er der igangsat initiativer, der skal støtte den spirende interesse, som vores ponytrav-·‐ og galopskoler oplever,” siger formand i DTC, Knud Erik Ravn. Han vurderer, at denne ungdomssatsning i løbet af de kommende år vil løfte medlemstallet i både DTC og DG. ”Ungdomsarbejdet sætter gang i en positiv spiral, hvor ikke bare børn og unge, men hele familier, fatter interesse for trav-·‐ og galopsporten. Det er med til at skabe mere liv og synlighed omkring hestevæddeløbet som idræt,” forklarer Knud Erik Ravn. For yderligere information: Formand for Dansk Galop, Nick Elsass, tlf. 4056 8833 Formand for Dansk Travsports Centralforbund, Knud Erik Ravn, tlf. 4018 7858 Direktør for Dansk Hestevæddeløb ApS, Poul H. Lorentzen, tlf. 3013 8004