Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del Bilag 181
Offentligt
1251771_0001.png
1251771_0002.png
1251771_0003.png
Kære medlemmer af Kulturudvalget !Først og fremmest tusind tak fordi vi måtte forelægge vor årlange, smertefuldeog højst specielle sag for udvalget.I forlængelse af vort foretræde for kulturudvalget den 22. maj 2013,har Kulturstyrelsens Kaspar Lindhardt

alligevel

tvunget os til at fremkommemed et regnskab, som under de betingelser, vi redegjorde for iforbindelse med vort foretræde for kulturudvalget, umuligt kan blive andetend en karikatur af et regnskab.Kaspar Lindhardt afviste at give udsættelse med aflevering af regnskabet tiltilsynssagen var afgjort, hvor vi så ville have haft adgang til både midler til at laveregnskabet for, og adgang til de nødvendige kontooplysninger mv. - så vikunne lave et rigtigt og retvisende regnskab.Ligesom vor advokat Klaus Ewald forstår vi overhovedet ikke formålet medkravet om at skulle fremkomme med et regnskab under disse af Kaspar Lindhardt´sgivne betingelserFor god ordens skyld fremsender vi hermed en kopi af dette umulige regnskab !Her er hvad vi har skrevet til Kaspar Lindhardt:-----------------------------Kære Kaspar Lindhardt !Vi skal hermed komme tilbage til spørgsmålet om regnskab,idet vi hermed fremsender vore bedste forsøg på at gørerede for anvendelsen af de begrænsede udbetalte midler fra styrelsen,fra 1. rate 2012 !Også idet du har meddelt os, at du ikke vil give udsættelse til vi harfået adgang til kontooplysninger mv., samt mulighed for at betaleregnskabsassistance ! Derfor gør vi det så godt som muligt, ud frade af dig givne betingelser og forudsætninger.Et forhold som vi kun kan beklage. Og her henviser vi også til voradvokat Klaus Ewald´s indlysende spørgsmål. "Hvilket formål kanregnskabsaflæggelse under de af dig givne forudsætninger, tjene ?"
Redegørelse fra DG-TV om regnskab for 2012:
Det er blevet pålagt os af styrelsen, at fremkomme med et
regnskab for 2012, selvom vi ikke har fået udbetalt tilskudfor hele 2012, og selvom vore konti har været spærretsiden 19. marts 2012, og selvom vi ikke har adgang til at sehvilke transaktioner der er foretaget på disse konti, da DanskeBank som bekendt har lukket for vor adgang til at se kontobevægelserne,selvom Torben Ørskov er eneste kontoadgangshaver, og selvomder ikke findes juridisk set holdbare indsigelser fra 3. mandvedrørende kontoadgangshaverretten.Danske Bank har tværtimod direkte udtalt og skrevet, hvilket er oplyststyrelsen og Nævnet ved flere anledninger, at banken (citat) "ikke viltage juridisk stilling til sagen".Vor kommentar hertil, både til Danske Bank, Styrelsen og Nævnet harvedholdende været, at Danske Bank ved sin spærringaf kontiene og lukning for vor adgang til at se kontienes transaktioner,selvsagt har bevæget sig fra en neutral position, til faktisk at havedisponeret skelsættende i sagen, selvom 3. mands indsigelser erog bliver ukvalificerede iht. vedtægter og protokoller, hvorvedDanske Bank pr. definition og selvindrømmet har lagt IKKE-JURAtil grund for sin disposition, som derfor er ulovlig og hvorfor vihar ansvarligholdt banken herfor.Vi har også både direkte og via vor advokat lagt til grund, at det underingen omstændigheder er formålstjenligt, fra styrelsens side, at stå fastpå kravet om at aflægge regnskab pr. 27. marts 2013, da det ikke er muligt atgennemføre, og ikke vil kunne tjene andet formål, end at styrelsenvil kunne bruge det imod os.Der er jo tale om, at vi ikke engang ved om kupmagerne har haft adgangtil kontiene eller om andre 3. mænd skulle have været lykkedes med at fåadgang til kontiene, pga styrelsens og bankens besynderlige ageren. Der kunnesiges meget mere, men hermed vore mulige og begrænsede ord til redegørelsefor den anvendelse af midler som vi har kendskab til, dog uden at vi har fysiskmulighed for at ramme de præcise tal:Der er tale om samme forhold for alle vore 5 DG-TV stationer !1) 1. rate 2012 er blevet anvendt til at betale sendesamvirkeregninger med,i den udstrækning midlerne har rakt hertil ! Herunder har det været fast praksisat Banken har betalt disse sendesamvirkeregninger direkte til kreditor, i detvi uden juridisk holdbarhed herfor, har været afskåret fra selv at dísponere ellerse samtlige transaktioner. Derimod er det med vor fuldmagt til styrelsen gjort muligtfor styrelsen, at se samtlige transaktioner, hvorfor styrelsen selv kan orienteresig om regnskabsmæssig relevans, herunder gør vi gældende at styrelsen med sinpassivitet i sagen, selv har været med til at foranledige, at sagen står som den gør !
Styrelsen bedes derfor selv korrigere vore tal ud fra det styrelsen allerede er oplystom fra banken ! Alternativt tage sin fuldmagt fra os, overfor banken, i anvendelse !2) Der er endvidere udbetalt a´conto til Jørgen Klinke DKK ca. 10.000,-. Det præcise beløb ervi ret usikre på, men også her gælder det, at styrelsen selv, i modsætning til os, har adgangvia vor fuldmagt, til at se de helt korrekte tal.3) Endvidere har Torben Ørskov fået refunderet ca. 55.000 DKK, som han havde lagt udi hele forløbet forud for udbetalingen af 1. rate 2012, hvor det som bekendt er etkrav, at sendesamvirkeregninger, depositum, kontingent mv. til sendesamvirkerforudbetales. Kupmagerne har aldrig efter vort vidende betalt så meget som en 25-øre,men vi skal i den anledning bede om aktindsigt i, i hvilket omfang kupmagerne harindsat midler på vore konti, som der som nævnt har været spærret for, at vi kunnefølge med i ?4) Totalt DKK ? ? ? ? ? ? ?5) Dette regnskab er, som det måske fremgår, udfærdiget uden revisor assistance, da vi ikke, som vore af styrelsengodkendte budgetter ellers tilsiger, er i stand til at betale en revisor, efter vi har honoreretsendesamvirkeregningerne, i et ganske begrænset omfang !6) Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler.
Noter:Torben Ørskov i særdeleshed, og dernæst også Jørgen Klinke og andre medlemmer af DG-TVhar lagt op mod ½ mio kroner ud, som udgør vor kassekredit for Kulturministeren. Det er stadigusikkert om disse udlæg vil blive refunderet. Til stadighed findes der nemlig nye grunde frem hoskulturstyrelsen, for, at denne kassekredit ikke skal bringes ned, hverken helt eller delvis !Der vil naturligvis på et tidspunkt blive fastlagt et ansvar, både personligt og institutionelt,i forbindelse med hele sagen, for nogen må jo have ansvaret for, at det er kommet så vidt !Torben Ørskov & Jørgen KlinkeDG-TV