Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del Bilag 150
Offentligt
1240733_0001.png
1240733_0002.png

København den 18. april

Til Folketingets Kulturudvalg.

KULTUREN BLIVER SAT TIL DEBAT PÅ FOLKEMØDE 2013

Helt nyt spændende initiativ sikrer, at det politiske folkemøde på Bornholm den 13. juni- 16. juni i år får enrække interessant debatter med kulturen i centrum.En række organisationer og kulturinstitutioner har sammen taget initiativ til ”Kulturens Telt”, hvor der iløbet af de fire dage konstant vil blive lagt op til dialog og debat om en række centrale emner, som vil haveinteresse for Folketingets Kulturudvalg og i forhold til de politiske partiers kulturpolitiske holdninger.I Kulturens Telt deltager blandt andet skuespillere, komponister, billedkunstnere, lydkunstnere, forfattere,korensembler, Skuespilhuset, Kulturstyrelsen, Dansk Industri, Biblioteksforeningen, hjerneforskere, DR ogmange, mange flere….Det er vores håb, at rigtig mange politikere i kulturudvalget vil bakke op om initiativet ved at deltage iarrangementerne. Alle arrangementer i Kulturens Telt er tilrettelagt, således at I politikere kan deltage idialog og diskussion. Vi ser det som et centralt formål at skabe denne dialog mellem branche ogbeslutningstagere.I slutningen af april vil det endelige program blive offentliggjort.

Men der er allerede nu mulighed for at reservere tid i kalenderen via dette overblik:

TORSDAG

Torsdag kl. 14.00

åbnes Kulturens Telt, der ligger på Allinge Havn. Naturligvis med levende musik og lidt tilganen. Under hele Folkemødet er der mulighed for at hvile benene og få en sludder om kulturpolitik iGæstgiveren Vip Loungei Kulturens Telt!

Torsdag kl. 16.00

inviterer musikkens genreorganisationer til debat om de musikalske rødder … hvad blevder af danskheden ...hvor er vores nationale orkestre og stolthed blevet af?Genreorganisationer indenfor Jazz, folkemusik, rock, pop, ny kompositionsmusik og worldmusik vil deltageog lægge op til anderledes spændende debat.FREDAG

Fredag kl. 10.00

inviterer Kulturens Telt til kaffe og en anderledes kulturoplevelse fra morgenstunden. Startdagen med at få et skud kultur …og god kaffe iGæstgiveren Vip Lounge.

Fredag kl. 12.00

lægger Kulturens Telt op til dialog om, hvordan kulturen kan bruges i dansk erhvervsliv.Med konkrete eksempler … og med mulighed for at vinde en kunstner! Samtidig stilles spørgsmålet: Gårdansk erhvervsliv glip af muligheden for at styrke identitet, arbejdsmiljø og brand ved hjælp af kultur?

Fredag kl. 13.30

inviterer landets komponistforeninger til idé-debat om, hvordan kunstnerne selv kanstyrke deres indtjening. Risikerer kunsten at sælge sin sjæl … eller holder kunstnerne sig tilbage uden
grund. Og hvilken rolle skal den offentlige kunststøtte spille?

Fredag kl. 16.00

sætter Kulturens Telt fokus på bibliotekernes fremtid. Biblioteksfolk og repræsentanter fraKulturstyrelsen lægger op til debat … og beder politikere, kommuner og erhvervsliv om et kærligt spark.

Fredag kl. 18.00

er der mulighed for at afslutte en god politisk dag med ”fyraftenskultur”. Smag en øl, derer brygget på inspiration af en bog … og hør en forfatter i sit rette element!LØRDAG

Lørdag kl. 10.00

inviterer Kulturens Telt til kaffe og en anderledes kulturoplevelse fra morgenstunden. Startdagen med at få et skud kultur …og god kaffe i Gæstgiverens Vip Lounge.

Lørdag kl. 12.00

inviterer landets musikforlæggere til debat om hjerne og læring, musikkens rolle ogbetydning i dansk folkeskole. Bland dig i en aktuel debat og mød folk fra både dansk erhvervsliv,musikskoler, medier og politiske kolleger.

Lørdag kl. 13.30

inviterer Skuespilhuset og nationalscenen til debat om finansieringen af dansk teaterliv.Hvad skal teatret sikre i det danske samfund, og lever skuespillet overhovedet op til sin forpligtigelse? Derlægges op til kulturdebat med udgangspunkt i kernen af dansk kulturpolitik … og naturligvis også medmulighed for at opleve et skuespil ”live” i Kulturens Telt.

Lørdag kl.16.00

inviterer KODA til debat i Kulturens Tels – Den kreative industri i den digitale verden. Hvilkeudfordringer står vi overfor … og hvilken rolle skal politikerne bidrage med?SØNDAG

Søndag kl. 10.00

inviterer Kulturens Telt til kaffe og en anderledes kulturoplevelse fra morgenstunden.Start dagen med at få et skud kultur … og god kaffe iGæstgiveren Vip Lounge.
Vil du høre mere om de enkelte arrangementer?Så er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os allerede nu.Programmet for Kulturens Telt koordineres hos Danske Komponister og Sangskriver.

På vegne af Kulturens Telt

Thomas GarlovKommunikationschefDanske Komponister og SangskrivereGråbrødretorv 161154 København K33120109mobil 53 53 06 26