Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del Bilag 143
Offentligt
1238261_0001.png
1238261_0002.png
Kulturhuset, Lyrskovgade 2-4, 4. sal, 1758 København V – Telefon 33 888 990
Kulturminister Marianne JelvedKulturministerietNybrogade 21203 København K.Sendt pr. mailDen 16.april 2013

Vedr. Manglende udbetaling af tilskud for 2013 til ikke-kommercielle tv-stationer i

MUX

og Kulturstyrelsens behandling i denne forbindelse

Tak for Deres svar, som vi den 12.april 2013 har modtaget fra Deres embedsmand.Sendesamvirket mangler svar på en del af det, som vi har fremført overfor Dem i vorestidligere breve.Der anføres i brevet, at det er fast praksis, at udbetalingerne sker med 7/12-dele og5/12-dele, hvilket procentuelt er rigtigt, men forkert når det gælder udbetalte beløb. Deter 43,8 mill. kr. (den generelle pulje), det beregnes af ogikkeaf 48,6 mill. kr. (hvor deoverførte midler fra 2012 på 4,8 mill. er inkluderet)Vi har allerede i Sendesamvirkets brev af 5.marts 2013 anført – i forbindelse ministe-rens svar af 7.februar 2013 til Folketingets kulturudvalg (Per Clausen) – at denne prak-sisikkeer rigtig, da Sendesamvirkets medlemmer de tidligere år har fået udbetalt detfulde beløb (tilskud, tilbagebetalinger og bortfaldne tilsagn).Sendesamvirket mangler således fortsat svar på, hvorfor ministeren, dels har givet Fol-ketingets kulturudvalg forkerte oplysninger om, dels ikke har sørget for udbetaling ioverensstemmelse med den praksis, som har været hidtidig praksis (og dermed undladtat give de forkerte oplysninger).I forbindelse med den manglende udbetaling mangler vi fortsat ministerenspolitiskesvar på, hvorfor det fulde beløb (48,6 mill. kr.), der skal udbetales i.h.t det nugældendemedieforlig, og samme fulde beløb, der fremgår af den af Folketinget vedtagne finans-lov, ikke er blevet udbetalt i overensstemmelse med disse aftaler/vedtagelse.I brevet anføres i sidste afsnit, at det ikke er muligt (af Deres embedsmand) at redegørefor konsekvenserne af dispositionsbegrænsningerne for andre ressortområder.Sendesamvirket står uforstående overfor dette svar, da spørgsmålene ikke synes atvære særlige svære at svare på.
Vi tillader os at gentage spørgsmålene her:Er der andre – f.eks. ministre, folketingsmedlemmer, frivillige foreninger, førtids-og folkepensionister, hvis udbetalinger fremgår af finansloven – der har fåetmeddelelse om, at dispositionsbegrænsningerne i staten har medført, dels at de-res løn/tilskud/pensionsud-betalinger kun er blevet udbetalt med 60% (nedsat ud-betaling) indtil videre, dels at det ikke kan udelukkes, at dispositionsbegrænsnin-gerne i staten får yderligere konsekvenser for deres udbetalinger i resten af2013?Er Sendesamvirkerne de eneste i Danmark, som er omfattet af dispositionsbe-grænsninger-ne i staten, og de konsekvenser det får?
Det må da være muligt for en minister at kunne svare herpå.De øvrige spørgsmål i Sendesamvirkets brev 12.marts 2013, som vi også mangler De-respolitiskesvar på, er:Vil ministeren oplyse os om, hvorledes dette kan gå til?Er der tale om en administrativ beslutning, som ministeren og Folketingets Kul-turudvalg er uvidende om?Har ministeren viden om Kulturstyrelsens handlinger? Og er ministeren enigheri?Hvorfor bliver der udstedt sendetilladelser fulgt af bevilling af tilskud, således atder kan sendes ikke-kommercielt lokal tv, for siden kun at udbetale 60% af til-skuddet (nedsat tilskud)uden at sendetilladelsestimerne tilsvarende bliver nedsat?
Vi ser frem til ministerenpolitiskesvar på det, som Sendesamvirket har anført i dettebrev med henvisninger til vores tidligere breve til ministeren.Kopi af denne mail er sendt til Folketingets Kulturudvalg til orienteringMed venlig hilsenKai Mikkelsenformandtlf. 21 67 61 58mail:[email protected]
Kanal Hovedstaden er Sendesamvirket for 57 ikke-kommercielle lokale tv-stationeri Hovedstadsområdet.www.kanalhovedstaden.dk