Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del Bilag 123
Offentligt
1232527_0001.png
Antennesammenslutningen af 2012
PRESSEMEDDELELSE
31. marts 2013
Glenten først i Danmark med 7 tv-pakker og valgfri enkeltkanalerFra den 2.4.2013 kan de 30.000 medlemmer af Glentevejens Antennelaug i Odense – kaldetGlenten – vælge frit mellem 7 forskellige tv-pakker. Dette kan medlemmerne supplere medenkeltkanaler og mindre pakker. Hermed tager Glenten som medlemsejet forening et stortskridt foran andre kabel-tv-distributører i Danmark. Ingen andre kan levere så mange pakke-muligheder og enkeltkanaler, og gøre det til konkurrencedygtige priser.-Det har i mange år været almindeligt i Danmark med 3 tv-pakker. Så almindeligt, atmange tror, det ikke kan være anderledes. Men det kan det, siger Søren Skaarup, for-mand for Glenten. Vi har en meget billig grundpakke udelukkende med gratiskanaler ogTV2. En mellempakke med lidt flere kanaler. Og så har vi brudt fuldpakkeuniverset op iflere dele. Nu kan de mange, der gerne vil have et godt udbud af betalingskanaler, selvvælge om det skal være med eller uden sport. Og man kan supplere med kanaler medmasser af film og underholdning.Vi forventer, at den nye pakkesammensætning betyder, at 25-50 % af vore medlem-mer kan spare penge ved at nøjes med de kanaler, de selv ønsker, i stedet for at skullebetale for kanaler, som kun naboen vil se, fortsætter Søren Skaarup.
-
Enkeltkanaler og flere mindre pakker har i mange år stået højt på ønskeseddelen hos forbru-gere og politikere, og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påviste i en rapport fra 2011, at for-brugerne kunne spare penge på denne måde. Glenten har nu vist, at det kan lade sig gøre.Glentens nye kanalsammensætning kan ses her:http://glenten.dk/files/guide2013.pdfDesværre bliver enkeltkanaler urimeligt dyre. Kanaler, der burde være næsten gratis, påføresen afgift på 65 kr. om året til Copydan. Det skal sammenlignes med, at afgiften til Copydan ien fuldpakke udgør under 10 kr. pr. kanal om året i gennemsnit og afgiften til de sammekanaler med egen antenne eller parabol er 0 kr.-Copydan afgiften kan blive en hindring for, at mindre pakker og enkeltkanaler bliver ensucces på kabel-tv. Vi vil derfor optage forhandlinger med Copydan om nedsættelse afdisse afgifter siger Carsten Jørgensen, formand for A2012, der har Glenten og en rækkeandre antenneforeninger som medlemmer.
Glenten har samtidig nedsat det ordinære kontingent til foreningen med 200 kr. årligt, og hardermed vist, at mange års himmelflugt for tv-udgifter kan brydes.
Nærmere oplysninger:Formand for Glenten, Søren Skaarup, tlf. 61 78 67 95.[email protected]Formand for A2012, Carsten Jørgensen, tlf. 66 16 26 47.[email protected]

A2012 Vagtelvej 1-3 5000 Odense C Tlf. 53 600 605