Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del Bilag 1
Offentligt
1161824_0001.png
1161824_0002.png
KULTURMINISTERENÆndring af museumsloven (Udvikling af museumsområdet m.v.) (Okt I)Forslaget vedrører navnlig en forenkling af tilskudsstrukturen, herunder oprettelsen af en samletpulje til udvikling af museumsområdet, samt en omlægning af visse tilskud til konserveringsformål.Forslaget er en opfølgning på udredningen om fremtidens museumslandskab fra april 2011.Se KUU alm. del – bilag 214 (2011-12)Ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygning og bymiljøer (Mulighedfor digital bekendtgørelse, bemyndigelse til at bygningsarbejder kan ske efter skriftligunderretning m.v.) (Okt I)Forslaget vedrører en række forenklinger på bygningsfredningsområdet med henblik på atlette byrderne for borgerne og nedsætte de administrative omkostninger for Kulturministeriet.Forslaget er en del af Kulturministeriets handlingsplan for ”Effektiv administration i staten”.Se KUU alm. del – bilag 217 (2011-12)Ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Forbud mod fremme af terrorismei programvirksomhed) (Nov II)Formålet med lovforslaget er at sikre, at loven indeholder effektive muligheder for at kunnegribe ind over for radio- og tv-stationer, som udsender programmer, der opfordrer til terrorisme.Ændring af lov om fremme af dopingfri idræt (Jan I)Lovforslaget har til formål at styrke indsatsen mod doping i motions- og fitnesscentre ved indførelseaf en adgang til udveksling af oplysninger om dopingsanktionerede. Lovforslaget vil følge op på denpolitiske aftale i forbindelse med rapporten fra arbejdsgruppen om dopingkontrol i motions- ogfitnesscentre fra juni 2012.
Lovgivning vedrørende det statslige kunststøttesystem, Statens Kunstråd og StatensKunstfond [2

lovforslag]

(Jan I)Lovgivningen vedrører en reform af det statslige kunststøttesystem, Statens Kunstråd og StatensKunstfond med henblik på at skabe et enklere og mere gennemskueligt statsligt kunststøttesystem.Lovgivningen udmønter to politiske aftaler af 13. juni 2012 om reform af henholdsvis kunststøtte-systemet og de livsvarige ydelser.Ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Gennemførelse af medieaftale for 2012-14)(Jan II)Lovforslaget har til formål at gennemføre den aftale om mediepolitikken for perioden 2012-2014, somforventes indgået i efteråret 2012. Det samlede licensprovenu i aftalens periode vil udgøre den økonomiskeramme for medieaftalen. Forslaget følger op på regeringsgrundlaget ”Et Danmark, der står sammen” fraoktober 2011.Lovgivning vedrørende den fremtidige offentlige mediestøtte (Jan II)Lovforslaget har til formål at fastsætte regler om den fremtidige offentlige mediestøtte. Den nærmereudmøntning af forslaget, som følger op på Mediestøtteudvalgets rapport fra september 2011, vil afhænge
af de politiske drøftelser om mediestøtten, som igangsættes,når de politiske drøftelser om medieaftale for2012-14 er afsluttet, jf. lovforslaget ovenfor.Forslaget følger op på regeringsgrundlaget ”Et Danmark, der står sammen” fra oktober2011.Ændring af lov om ophavsret (Jan II)Forslaget har især til formål at forlænge beskyttelsestiden for udøvende kunstneres fremførelseaf musikværker og pladeselskabers lydoptagelser fra de nuværende 50 til 70 år. Forslaget gennemførerdirektiv 2011/77/EU.Ændring af lov om film (Jan II)Forslaget indebærer, at der fastsættes retningslinier for kommunernes støtte til biografvirksomhed.Forslaget fremsættes på baggrund af en henvendelse fra EU-Kommissionen.