Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13
KEB Alm.del Bilag 189
Offentligt
1234806_0001.png

Foreløbigt program for Årsdagen

Kl. 13.00 – 14.50Oplæg og debat om byggeerhvervet i en globaliseret verden med deltagelse afbl.a. formand Kristian Thulesen Dahl (DF), direktør Peter Plougmann, NewInsight, direktør Martin Ågerup, CEPOS og adm. direktør Lars Storr-Hansen,Dansk Byggeri.Erhvervsredaktør Niels Lunde, Børsen, er ordstyrer for debatten.Pause og networkingBreak outs, hvor der er mulighed for at høre om følgende fire emner:

Er den danske model fremtiden?

Det danske arbejdsmarked har gennem årtier været præget af fred og stabilitet.Hvad gør vi, når der kommer andre til, som ikke kender vores system og ønskerat arbejde efter andre modeller? Kan vi stadig have et arbejdsmarked, som ermed til at sikre fair konkurrence vilkår?

Erhvervsuddannelser i verdensklasse?

Er de danske erhvervsuddannelser i verdensklasse, eller har de spillet fallit? Derer brug for højt kvalificeret faglært arbejdskraft, hvis danske bygge- og anlægs-virksomheder skal være konkurrencedygtige. Hvordan sikrer vi det, når flere ogflere unge fravælger erhvervsuddannelserne til fordel for gymnasiet? Hvad skalder til for, at erhvervsuddannelserne er attraktive for både de unge og for virk-somhederne?

Hent væksten hjem!

Er de danske erhvervsuddannelser i verdensklasse, eller har de spillet fallit? Derer brug for højt kvalificeret faglært arbejdskraft, hvis danske bygge- oganlægsvirksomheder skal være konkurrencedygtige. Hvordan sikrer vi det, nårflere og flere unge fravælger erhvervsuddannelserne til fordel for gymnasiet?Hvad skal der til for, at erhvervsuddannelserne er attraktive for både de unge ogfor virksomhederne?

DET GRØNNE MONOPOL – er fremtiden grøn?

Med inspiration fra radioudsendelsen ”Mads og Monopolet” byder vi velkommentil ”Det Grønne Monopol”. Det grønne monopol skal finde svar på en rækkedilemmaer inden for klima-, energi og bæredygtighed. Dilemmaerne finder vi, nårpolitik skal gøres til praktik. Blandt publikum finder vi de dilemmaer, som dagensmonopol skal forholde sig til.Kl. 16.30 – 17.00Kl. 17.00 – 19.00Forandringsvilje som rettidig omhuv/ økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (RV)Netværksmiddag med key note speaker Niels Krause-Kjær
Kl. 14.50 – 15.30Kl. 15.30 – 16.30