Indfødsretsudvalget 2012-13
IFU Alm.del Bilag 27
Offentligt
1194065_0001.png
1194065_0002.png
Fra:Lisa AhlqvistSendt:4. december 2012 01:57Til:Liv Holm AndersenEmne:Ang: Min steddatter fik uforståeligt frataget sit danske statsborgerskab. Kan du hjælpe?
Ang: Min steddatter fik uforståeligt frataget sit danske statsborgerskab. Kan du hjælpe?
4.12.12
Kære Liv
Min steddatter, Diana Olsen, født 1.2.1987 på Rigshospitalet, København, til en thailandsk mor,Chorn Janphong-am Thomsen, thai statsborger og dansk far, nu afdøde John Bob Olsen, danskstatsborger. Dianas mor og far var ikke gift. Fra fødslen havde Diana efternavnet, Thomsen, hvilketpå et senere tidspunkt blev forandret til nuværende, Diana Olsen, efter faderen.
Diana fik tildelt dansk pas, da hun var helt lille. Men før hun fyldte 18 år, fik hun helt uforståeligtfrataget sit danske pas og statsborgerskab, hvilket selv jeg finder højst chokerende ogumenneskeligt og muligvis et brud på FNs Menneskerettigheder Artikel 15, vedr Nationalitet. Dianahar aldrig modtaget skrivelse om valg af nationalitet før hun fyldte 18 år.
Hun har ene og alene et tilhørsforhold til Danmark og kun besøgt Thailand nogle få gange, sombortset fra sin thailandske mor, intet tilhørsforhold har til overhovedet. Diana har gået påFælledvejens Skole, Amager Fælledvej, Kbh S og taler og skriver flydende dansk, har danskevenner og føler sig aldeles ikke som thai, men 200% dansk. Desuden behersker hun ikke detthailandske sprog, bortset fra enkelte fraser og kan overhovedet ikke læse thailandsk.
Diana er opdraget dansk, taler og skriver dansk, som den indfødte dansker hun er og hun føler sighelt naturligt dansk og intet andet. Hun har iøvrigt to vidunderlige danske børn, Salli, 7 år ogJoshua, snart 2 år, som også er født i Danmark og opdraget dansk og taler dansk. Det skalunderstreges, at Thailand intet ønske har om at give Diana thai statsborgerskab, da hun intettilhørsforhold har til Thailand. Hun er ligeså dansk, som enhver anden dansker og du og jeg.
Iøvrigt er Diana snart færdig med en SOSU uddannelse, er en god mor til sine børn og en dejligsteddatter. At hun skal søge om opholdstilladelse i det land hun er født og opvokset i, finder jegskandaløst og skrækindjagende. Da Diana var lille og indtil teenager boede hun ofte hos mig. I enperiode som helt lille boede hun ca fem år os mig. Derfor har vi et meget tæt forhold til hinanden oghar derfor præget hende betydeligt i hendes nu 25 årige liv.
Derfor skal jeg venligst anmode dig om, at hjælpe min steddatter, Diana, til at få sit danskestatsborgerskab tilbage, i det eneste land hun kender, har nogensinde kendt og har boet i hele sit liv.Mit hjem er også Dianas barndomshjem. Og for mig er Diana så dansk, som nogen kan være. Jeghar

ALDRIG

opfattet hende som thailænder.
Da der pt foregår en undersøgelse om netop fratagne statsborgerskaber, undrer jeg mig over omDiana med fordel kan tage del i denne undersøgelseskommission? Men det ved du bedst.
Vi glæder os alle til, at høre godt nyt fra dig, at du kan hjælpe Diana, hendes to dejlige unger,hendes fyr og så lille mig. Vi vil meget gerne komme ind til Folketinget og tale med dig, tilligemedat Diana har breve osv, som du nok gerne vil se. Hvis muligt helst på Dianas fridage. Ligeså er jegsvært handicappet og har brug for kørestol og kan ikke klatre trapper længere.
Sender kopi til Diana.
Venlig hilsen
LISA
Lisa Ahlqvist
og
Diana Olsen