Grønlandsudvalget 2012-13
GRU Alm.del Bilag 56
Offentligt
1283093_0001.png
1283093_0002.png
24-09-2013:PRESSEMEDDELELSE FRA SFI
GRØNLANDSKE UNGE ØNSKER INDSATS MOD SOCIALEPROBLEMER

Der skal handles mod de sociale problemer som fx unge og forældres

brug af alkohol og hash og de mange seksuelle overgreb. Det mener et

massiv flertal af de grønlandske unge, der er med i projektet NAKUUSA.

Projektets formål er at arbejde for, at almindelige mennesker – også unge –tager mere socialt ansvar for egen og andre menneskers trivsel. 373 ungemellem 13 og 15 år fra både byer og bygder i Grønlands fire kommuner er blevetudspurgt om deres viden om og holdning til sociale problemer i projektet.

Handling efterlyses

Undersøgelsen viser, at de fleste unge mener, at unge og forældres druk,hashrygning, seksuelle overgreb og kriminalitet er sociale problemer.
80 procent af de unge mener, at der skal gøres noget for at nedsætte bådeunges og forældres store brug af alkohol og hash. Tre fjerdedele af pigerne oghalvdelen af drengene mener desuden, at der skal gøres noget mod de mangeseksuelle overgreb. De unges ønske om, at der handles for at ændre disseforhold, er således massivt.

Fokus på mere viden

Samtidig har de fleste unge ifølge rapporten meget lidt reel viden om de socialeproblemer – de tager først og fremmest moralsk stilling til problemerne ved fx at
synes, at det er forkert at drikke.
”En god måde at komme videre på vil være at støtte de unge til at få en merekonkret viden om, hvad sociale problemer betyder for børn og voksne, så de fxlærer, hvordan forældres alkoholproblemer griber ind i børns udvikling. Det vilgive en viden på et andet niveau”, siger Else Christensen, seniorforsker.
Projektet NAKUUSA gennemføres af Departementet for Familie og Justits,Selvstyret i Grønland og UNICEF i Danmark. SFI følger NAKUUSA’s arbejdegennem fire rapporter.Ung i det grønlandske samfunder den anden rapport.Rapporten udkommer også i en grønlandsksproget udgave.

Yderligere oplysninger:

Seniorforsker Else Christensen,33480887, [email protected], Kommunikationschef Ulla Haahr25373651.

Udgivelse:

Ung i det grønlandske samfund.Else Christensen:SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, 13:16.

Udgivelsesdato:

24, september 2013

Omfang/pris:

61 sider / Netpublikation.Læs resumé »Læs mere, download rapport »