Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del Bilag 67
Offentligt
1199511_0001.png
1199511_0002.png
Fra:[email protected] [mailto:[email protected]]Sendt:18. december 2012 10:49Til:Karsten NonboEmne:tjenestemandspension.Goddag Karsten.
Til din orientering mødtes vi og talte lidt under sidste åbent hus arrangement på Flådestation omkring dennye mobilkran.Nedenstående klip fra finansministeriets krav til ny overenskomst (OK13) bringer tvivl og noget frustrationfrem, og jeg skriver til dig som formand for forsvarsudvalget.De besparelser der rammer forsvaret vil uvægerligt også betyde afskedigelser, af tjenestemænd (også).Jeg finder det derfor modstridende, at man fra regeringen vil tvinge tjenestemænd til længere tid påarbejdsmarkedet samtidig med at man vil afskedige de samme (blot de yngre gå jeg ud fra).Det må alt andet lige være dyrere at beholde en tjenestemand på fuld løn et par år yderligere end at ladedenne pensionere.Tjenestemændenes afgangsalder blev justeret ved sidste overenskomstforhandling og fremrykket til 1.januar 2019. Ved at fremrykke denne yderligere til 1. januar 2014 rammer man også de tjenestemænd, derberettiget har planlagt deres otium, idet disse kan risikere et varsel på under et år.Min forslag er derfor at man lader ordningen være som nu, med skyldigt hensyn til om den pligtigeafgangsalder skal ændres, men at man ikke fremrykker den for de tjenestemænd der står foran derespensionering.
Senere tilbagetrækning for tjenestemændHængeparti fra tilbagetrækningsreformenVed overenskomstforhandlingerne i 2011 blev fradraget i tjenestemandspensionen, når en tjenestemandgår på pension før folkepensionsalderen (førtidspensionsfradraget), skærpet.Samtidig blev den pligtige afgangsalder for tjenestemænd i forsvaret gradvist hævet fra 60 til 62 år.Desuden blev det aftalt, at den pligtige afgangsalder på 63 år for tjenestemænd i kriminalforsorgenafskaffes.Ændringerne blev aftalt til at træde i kraft 1. januar 2019, så de flugter med den forhøjelse afefterlønsalderen, der indgik i velfærdsaftalen fra 2006.Formålet med ændringerne er at motivere tjenestemænd til at blive længere i beskæftigelse. Ændringen afførtidspensionsfradrag betyder samtidig, at fradraget er blevet tilnærmet den reduktion, der sker i enalmindelig arbejdsmarkedspension for overenskomstansatte ved tidlig pensionering.Ved tilbagetrækningsreformen i 2011 blev forhøjelsen af efterlønsalderen fremrykket til 1. januar 2014.Finansministeren stiller krav om, at skærpelsen af fradraget i tjenestemandspension og ændringernevedrørende pligtige afgangsaldre tilsvarende fremrykkes til 1. januar 2014.
mvhHenrik Wranérorlogskaptajn/Militær BilinspektørForsvarets Materieltjeneste72 57 14 70 mobil 24 47 69 13