Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del Bilag 245
Offentligt
1251120_0001.png
1251120_0002.png
København 21. maj 2013

Indbydelse til Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Øresund er et helt unikt havområde. Det er fyldt med liv, herunder sjældne bunddyr-samfund og sunde,robuste fiskebestande. Også af de kommercielt vigtige arter som fx torsk, tunge og rødspætte. Ja, faktisker Øresund det havområde i Danmark med den største biodiversitet af fisk.Forskere på tværs af sundet har i årevis prist Øresund som en unik perle, og både forskere og grønneorganisationer har foreslået, at man udnævnte Øresund til en marin nationalpark eller til marintbeskyttet område.Forskerne mener, at Øresund er så rig på dyr og liv på grund af fraværet af trawlfiskeri. Øresund er altsået helt enestående eksempel på, at god natur godt kan kombineres med fiskeri – blot dette fiskeriforegår skånsomt.Naturen under havoverfladen kan være svær at forholde sig til, fordi man ikke kan se den. Derfor vil vigerne invitere hele udvalget ud i naturen for at vise Jer livet under havets overflade.

Turen kommer til

at foregå fredag den 30. august 2013 fra 9.00 – 15.00.

I kan vælge imellem en af følgende aktiviteter på dagen:-At sejle ud på Øresund i en af Øresundsakvariet og Københavns Universitets både, hvorframarinbiolog og akvariechef Jens Peder Jeppesen vil fortælle om Øresunds enestående natur. Altefter vejrsituationen og bådtype vil vi spejde efter marsvin, se på kystnære bundtyper, tagebundprøver med vandkikkerter og meget mere.I kan også vælge at komme med på en guidet snorkel-tur på en af de nyligt etableredesnorkelstier i Kronborgbugten. Marinbiolog og naturvejleder Michael Hansen samt andreerfarne folk vil guide dig rundt på stierne og fortælle om den sprudlende kystnære havnatur iØresund.
-
Vi vil meget gerne vide hvor mange der ønsker at deltage, så derfor vil vi bede Jer alle om

inden den 10.

juni

at melde tilbage - og naturligvis hvilken tur, i gerne vil med på. Det gør i ved at sende en mail til
Sascha Veggerby Nicolajsen på e-mail:[email protected].I kan også ringe til Sascha, hvis i harspørgsmål på telefonnummer 42 20 69 15.Vi har desuden inviteret miljøminister Ida Auken, fødevareminister Mette Gjerskov samt FolketingetsMiljøudvalg. Derudover vil vi også invitere pressen.
Vi vil fremsende nærmere information i august.
Med venlig hilsen
Henning Mørk Jørgensen, Danmarks NaturfredningsforeningMette Blæsbjerg, WWF VerdensnaturfondenChristina Abel, OCEANASune Scheller, Greenpeace

Praktisk info:

Turen begynder og slutter tæt ved Christiansborg. I vil blive kørt frem og tilbage i elbiler fra Better Place.Vi sørger for alt udstyr, mad og drikke – men husk solcreme og en solhat.Der aflyses i tilfælde af dårligt vejr.