Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del Bilag 235
Offentligt
1247538_0001.png
Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer
København, den 13. maj 2013Sagsnr.: 20555Dok.nr.: 524595
Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer har i brev af 19. april 2013 stilletfølgende spørgsmål nr. 82 (ULØ alm. del).

Spørgsmål 82:

”Ministrene bedes kommenterer henvendelsen fra Landbrug & Fødevarer,Kvæg, jf. ULØ alm. del – bilag 114, og herunder kommentere kvægbrugetsdybe økonomiske krise samt oplyse, hvilke initiativer ministrene vil tage for atforbedre kvægbrugets konkurrencesituation.”

Svar:

For regeringen er det vigtigt at sikre både vækst, konkurrencekraft og beskæftigelse. Vier derfor blandt andet i gang med at se på anbefalingerne fra Natur- ogLandbrugskommissionen og Vækstteam Fødevarer.Kvægerhvervet befinder sig på nuværende tidspunkt i en økonomisk vanskelig situation.Ikke mindst på grund af den store gæld som flere bedrifter har oparbejdet - blandt andetfor at finansiere udvidelser af produktionen. En del af erhvervets udfordringer bliverbelyst i den netop offentliggjorte rapport om Dansk kalveproduktion og – eksport.Rapporten er udarbejdet af Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi forFødevareministeriet.Regeringen hilser derfor kvægerhvervets egen”Task Force”velkommen, og ser fremtil dennes afrapportering. Når den foreligger vil regeringen indgå i en dialog medLandbrug & Fødevarer herom.Mette Gjerskov
/Kim Lemming