Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del Bilag 209
Offentligt
1237767_0001.png
1237767_0002.png
1237767_0003.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrugog Fiskeri
Den 15. april 2013Sagsnr.: 99
./.
Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering besvarelse af spørgsmål nr. 67 ad EUUalm. del af den 18. marts 2013 vedrørende delegerede retsakter.
Med venlig hilsen
Line Groth Rasmussen
Folketingets Europaudvalg
København, den 15. april 2013Sagsnr.: 20283Dok.nr.: 518960FVM 137
Folketingets Europaudvalg har i brev af 18. marts 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 67(Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eva Kjer Hansen(V).

Spørgsmål 67:

”På baggrund af besvarelse af spørgsmål 38 på EUU alm. del af 15. marts 2013 bedesministeren redegøre for antallet af delegerede retsakter i forslag fra Kommissionen si-den Lissabontraktatens ikrafttrædelse, samt om der er en tendens til, at antallet og om-fanget af delegerede retsakter i hvert forslag er stigende? Ministeren bedes også give sinfaglige vurdering af, om de delegerede retsakter er fortrinsvis af teknisk eller indholds-mæssig karakter?”

Svar:

Der henvises generelt til europaministerens besvarelse af spørgsmål 38 (EUU alm. del)om antallet og omfanget af Kommissionens forslag til delegerede retsakter.Fødevareministeriet råder ikke over en samlet oversigt over antallet af delegerede rets-akter i forslag fra Kommissionen inden for Fødevareministeriets ressortområde.Det bemærkes, at regeringen er opmærksom på Kommissionens forslag til brug af dele-gerede retsakter i forhandlingerne i Rådet og i forbindelse med den hjemlige behandlingaf Kommissionens forslag til basisretsakter, hvor bemyndigelsen til delegerede retsaktergives. Regeringen finder det således vigtigt, at forslag om delegerede retsakter skalkunne begrundes i hvert konkret tilfælde.Også i Rådet og Europa-Parlamentet har der været stor opmærksomhed på spørgsmåletom anvendelse af delegerede retsakter eller gennemførelsesretsakter i konkrete lovgiv-ningssager, siden Lissabon-Traktaten trådte i kraft den 1. december 2009. Spørgsmåletom anvendelse af delegerede retsakter indgår på lige fod med andre emner i forhandlin-ger internt i Rådet og mellem Rådet og Europa-Parlamentet.
Det bemærkes, at visse oplysninger om allerede udstedte delegerede retsakter er tilgæn-gelige i Rådets og til en vis grad Kommissionens offentlige dokumentregistre. I denforbindelse har Kommissionen oplyst, at der siden Lissabon-Traktatens ikrafttrædelse erudstedt i alt 55 delegerede retsakter.Fra dansk side agter man at rejse spørgsmålet om bedre adgang til information om dele-gerede retsakter på linje med den adgang til information om komitologi, som alleredefindes i dag.
2