Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del Bilag 151
Offentligt
1216813_0001.png
12. februar 2013

Folketingets Udvalg for

Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Besøg arrangeret af Madkulturen
Program
Vild natur og glade børn somvækstgeneratorerUdvalget inviteres onsdag den 3. april til en tur ud og se to forskellige projekter, som erMadkulturens bud på at skabe vækst i fødevareerhvervet. Eftermiddagen vil begynde med etbesøg på Ledreborg Gods, hvor der er fokus på erhvervsudviklingspotentialet i vildt, særligt iforhold til udbredelse af råvarer med lokal og regional forankring. Derefter går turen tilFremtidens Madlejrskole, hvor Arla Fonden tester et madlejrskolekoncept udviklet afMadkulturen. Dagens program ser således ud:
Kl. 14.30 Transport med bus fra SlotsholmenDirektør for Madkulturen, Judith Kyst fortæller undervejs om Madkulturens tilblivelse ogstrategi, hvilke projekter Madkulturen har sat i søen, og hvilke muligheder der er for at sættemadkultur på den politiske dagsorden.
Kl. 15.30Ankomst til Ledreborg Gods - Vildt og naturplejeGodserne i Danmark er markante jordbesiddere, som ofte falder udenfor den gængseopfattelse af landmandslivet. Godsejer Jock fortæller om visionen for sammenhæng mellemjagt og kommerciel anvendelse af vildtet, der er aktualiseret af kogebogen Ny NordiskHverdagsmad. Hvis danskerne skal spise mere vildt, så skal det være dansk vildt – potentialeter til stede, men der mangler koblinger, som Madkulturen er med til at skabe.
Kl. 16.30 Afgang til Røsnæs NaturcenterKl. 17.30 Fremtidens MadlejrskoleMadkulturen samarbejder med Arla Fonden om at udvikle fremtidens lejrskole.Omdrejningspunktet er mad og måltider, fordi fællesskabet omkring at lave mad og spisesammen er en oplagt måde at skabe rammerne for en ny generations madkultur.Direktør i Arla, Peter Giørtz-Carlsen, og medlem i Arla Fondens bestyrelse, Alfred Josefsen,tager i mod udvalget og præsenter tankerne bag Arla Fonden, og koblingen mellemmaddannelse og vækst.
Kl. 19.00Fælles middagDagen afsluttes med en middag, som består af eksempler på maden i løbet af enmadlejrskole.
KL. 22.00 Afgang mod København
side 1/1