Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13
FIV Alm.del Bilag 209
Offentligt
1267121_0001.png
1267121_0002.png
Se vedlagte høringsliste
Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven, lov omerhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, lov om pro-fessionshøjskoler for videregående uddannelser, lov om erhvervsakademierfor videregående uddannelser, lov om medie- og journalisthøjskolen, lov omåben uddannelse (erhvervsrettet voksenuddannelse) m.v. og lov om maritimeuddannelser (Justering af tilskudsprincip i forhold til international mobilitet(studieophold) m.v.)
1. juli 2013
Styrelsen for Universiteter ogInternationaliseringBredgade 431260 København KTelefonTelefaxE-post3395 12003395 1300[email protected]www.fivu.dk2090 5808
Med lovudkastet ønsket gennemført en justering af principperne for taxametertil-skud i forbindelse med international studentermobilitet.Lovforslaget fremsættes for i højere grad at understøtte, at de studerende optaget pådanske uddannelsesinstitutioner tager på et studieophold i udlandet.Lovforslaget skal endvidere ses i sammenhæng med den netop vedtagne SU-reformfor så vidt angår initiativerne om studiefremdrift. De to lovforslag, som udmønterSU-reformen er vedtaget, men pt. ikke stadfæstet. Derfor indeholder vedlagte lov-forslag ikke konsekvensændringer som følge heraf. De vil naturligvis blive indar-bejdet, inden lovforslaget fremsættes for Folketinget.Lovforslaget medfører, at de danske uddannelsesinstitutioner fremover modtagertilskud på grundlag af optagne studerendes optjening af merit ved studieophold iudlandet (udgående studerende). Merit optjent via udlandsstipendieordningen vildog ikke udløse taxametertilskud, da dette tilskud allerede er givet via de studeren-des deltagerbetaling i udlandet. Til gengæld vil studerende optaget på udenlandskeuddannelsesinstitutioner (indgående gæstestuderende) fremover ikke udløse tilskudtil den danske uddannelsesinstitution i forbindelse med studieopholdet i Danmark.Samtidig ophæves balancekravet, idet tilskuddet – baseret på de udgående stude-rende – fastsættes uafhængigt af de studerende optaget på udenlandske uddannel-sesinstitutioner (indgående udenlandske gæstestuderende).Med den foreslåede justering af tilskudsprincippet gives uddannelsesinstitutionerne– bortset fra de maritime – samtidig hjemmel til, at de kan vælge selv at finansiereindgående udenlandske gæstestuderende, som ikke længere udløser tilskud, hvis deer omfattet af en aftale.
NetstedCVR-nr.
SagsbehandlerElizabeth LüchauTelefonE-post7231 8665[email protected]
Ref.-nr.
13/022636-02
Side
1/2
Endelig indeholder lovforslaget mindre justeringer på såvel universitetsområdetsom på området for erhvervsakademier, professionshøjskoler og medie- og journa-listhøjskolen.Lovforslaget forventes at træde i kraft den 1. januar 2014.Lovforslaget sendes i høring på vegne af Styrelsen for Universiteter og Internatio-nalisering og Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte.Spørgsmål om lovforslaget kan rettes til:For så vidt angår universitetsloven:Specialkonsulent Kirsten Mathiasen –[email protected]eller telefon 7231 8567 efter den29. juli 2013.Styrelsen for Universiteter og
For så vidt angår lov om maritime uddannelser:Fuldmægtig Pernille Olesen Mønnike –[email protected]eller telefon 7231 7834 efterden 5. august 2013.For så vidt angår de øvrige love:Specialkonsulent Marianne Madsen –[email protected]eller telefon 7231 7973 efterden 5. august 2013.
Internationalisering
Vi beder om jeres eventuelle bemærkningerSenest mandag den 26. august 2013 kl. 12.00Bemærkningerne bedes sendt til[email protected]med angivelse af ”juste-ring af tilskudsprincip” i emnefeltet.
Høringen er samtidigt offentliggjort påwww.hoeringsportalen.dk.
Med venlig hilsen
Lene Britt Boisen og Elizabeth Lüchau
Side
2/2