Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13
FIV Alm.del Bilag 154
Offentligt
1234928_0001.png
1234928_0002.png
1234928_0003.png
Fra:emil bier [mailto:[email protected]]Sendt:8. april 2013 20:39Til:Torben Klein;[email protected]; [email protected];Ulla Wewer; Rektor; RitzauEmne:Overholder KUs/Novos metabolismecenter universitetsloven ?:
til videnskabsministeren og forskningsudvalget, folketinget og dir Torben Klein KUs Novometabolisme center.
Her er mine kommentarer til om Novos metabolismecenter overholder blot de centraledele af universitetsloven:
§ 2. Universitetet har til opgave at drive forskning og give forskningsbaseret uddannelseindtil højeste internationale niveau inden for sine fagområder. Universitetet skal sikre etligeværdigt samspil mellem forskning og uddannelse, foretage en løbende strategiskudvælgelse, prioritering og udvikling af sine forsknings- og uddannelsesmæssigefagområder og udbrede kendskab til videnskabens metoder og resultater.Intettyder på at programmet har et internationalt niveau idet udvælgelsenaf programmet/personale er hemmeligt og dets forfattere ligeså - ingen vedhvem der har udvalgt personerne, hvem der har skrevet programmet, omNovo har bestemt det hele eller hvordan det er blevet til...Der er ikke foretaget nogen strategisk udvælgelse som nogen udefra haradgang til....De videnskabelige metoder er kun Novo relateret og man må som eksempelikke engang forske i diæt og insulin (Ulla Wewer).
Stk. 2. Universitetet har forskningsfrihed. Universitetet skal værne om universitetets ogden enkeltes forskningsfrihed og om videnskabsetikken.
Der er overhovedet ikke nogen frihed og etik idet hele programmet er etlukket kredsløb nok hemmeligtstemplet og kun for Novo eller lign bundnepersoner hvor hele programfasen er hemmelig og selektiv. Og har ikkemeget med generel metabolisme at gøre - det er bare et navn.
Stk. 3. Universitetet skal samarbejde med det omgivende samfund og bidrage til udviklingaf det internationale samarbejde. Universitetets forsknings- og uddannelsesresultater skalbidrage til at fremme vækst, velfærd og udvikling i samfundet. Universitetet skal somcentral viden- og kulturbærende institution udveksle viden og kompetencer med detomgivende samfund og tilskynde medarbejderne til at deltage i den offentlige debat.Man har med vilje ikke samarbejdet med samfundet, men det modsatte ogman har fået KU/Staten til at betale 200 mill i husleje til et af de rigestefirmaer i DK. Novo er skyldig i mange mange dødsfald idet diæt kanerstatte insulin i de fleste diabetes 2 tilfælde (Dr. Andersson) med langtbedre regulering og langt bedre overlevelse.Centret ved direktør Klein vilikke eller må ikke eller kan ikke sige noget om programmet og dets tilblivelsemv. Steno hospital der ejes af Novo må således ikke forske i diæt............afslaghaves.Man har således en tydelig dokumenteret interesse i ikke at forske i alternativertil insulin.
Stk. 4. Universitetet kan med grundlag i sin forskning udføre opgaver for en minister efteraftale med denne, jf. dog § 33, stk. 2.Stk. 5. Universitetet skal medvirke til at sikre, at den nyeste viden inden for relevantefagområder gøres tilgængelig for videregående uddannelse uden forskning.Novos center er med til at formørke alle metoder til diabetesbehandling idetde kun må forske i Novo relaterede områder eller de må fx ikke forske i diæt(Dekan Ulla Wewer).
Torben Klein som er direktør i metabolismecentret har ikke villet svareoverhovedet på de her fremførte spørgsmål........
På den baggrund synes jeg det er rimeligt at der foretages en høring med deinvolverede parter for at afklare om loven mv. er overholdt.......Jeg ser konturerne af en systematisk overtrædelse af enhver rimeligforbindelse til samfundet og dermed overtræder centret universitetslovenmv.
Jeg vil gerne have ministeriets svar på om de mener at loven er overholdteller om de kan fremskaffe den bl .a. her ønskede dokumentation foruafhængighed.Man har fået o,8 mia i tilbud men har man bukket for dybt..........
mvh
emil bier2013/4/4 emil bier <[email protected]>Får jeg et svar eller vil du ikke svare på det jeg spørger om ?mvh--Emil Bier63, Randersgade,2100, ØCopenhagenDenmarktel;0045 28390891
--Emil Bier63, Randersgade,2100, ØCopenhagenDenmarktel;0045 28390891