Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
ERU Alm.del Bilag 286
Offentligt
1261026_0001.png
NOTAT
4. juni 2013

Referat af møde i Rådet (konkurrenceevne) den 29. maj 2013

Revisionsforslagene

Kommissionen præsenterede en fremskridtsrapport og der var en offentligorienterende debat om formandskabets tre spørgsmål. Størstedelen aflandene kunne acceptere princippet om ekstern rotation. Der var opbakningtil forslaget om kun at have én sortliste over ikke-revisionsydelser.Der var generelt støtte fra medlemslandene til formandskabetskompromisforslag, selvom enkelte lande havde forbehold.

Status på Akten for Det Indre Marked

Formandskabet konstaterede, at der er sket fremskridt på en række forslagunder Akten for Det Indre Marked I. Hvad angår Akten for Det IndreMarked II ville formandskabet søge at nå så langt som muligt.

Ophavsret

Kommissionen understregede vigtigheden af behovet for at fornyophavsretten, så den er tidssvarende for det digitale indre marked.Kommissionen fremhævede særligt initiativet Licenses for Europe ogudtrykte stor tillid til at resultaterne fra disse ville kunne give konstruktivebud til en fornyelse.Fsva. Vitorino-rapporten udtrykte de fleste lande tilfredshed med rapportenog med, at man nu skulle genoverveje, om det eksisterende afgiftssystemvar den mest hensigtsmæssige løsning i det digitaliserede samfund.

Statsstøttereformen

Formandskabet præsenterede procedure- og bemyndigelsesforordningen,som var centrale i statsstøttemoderniseringen.Den generelle indstilling for begge forordninger blev vedtaget i denforeliggende form, sammen med en fælles erklæring fra Rådet ogKommissionen om vigtigheden af hurtig behandling af statsstøttesager.