Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
ERU Alm.del Bilag 112
Offentligt
1203950_0001.png
NOTAT
9. januar 2013

Referat af møde i Rådet (telekommunikation) den 20. december 2012

eIDAS

Formandskabet præsenterede sin fremskridtsrapport om eIDAS-forslaget,som blev modtaget med bemærkninger fra samtlige medlemslande.Medlemslandene støttede generelt Kommissionens forslag. Der var enighedom behovet for prioritering af sagen med henvisning til SMA I og DER-fokus, grundet forslagets vigtighed for det digitale indre marked, vækst ogjobskabelse. Der var enighed om, at sikkerhedsniveauer var vigtige foropbygning af tillid til anvendelsen af elektroniske identiteter og elektroniskesignaturer, om end medlemslandene havde forskellige ønsker til tilgangen.Danmark efterspurgte en afklaring af bl.a. de tekniske og økonomiskekonsekvenser af at skulle opfylde kravene til gensidig anerkendelse ogaccept af elektroniske identiteter. Det var også nødvendigt med enyderligere afklaring af forslagets bestemmelser bl.a. ift. sikkerhedsniveauer,tilsyn og delegerede retsakter. Det kommende irske EU-formandskabhenviste til sagens vigtighed, hvorfor denne vil blive prioriteret.

PSI-direktivet

Formandskabet præsenterede fremskridtsrapporten og afrapporterede fraden første uformelle trilog med Europa-Parlamentet den 17. december2012. Her var fokus på den uafhængige myndigheds rolle,gebyrbestemmelsen og anvendelse af eksklusivaftaler. Europa-Parlamentet støttede i høj grad forslaget. Der var ingen bemærkninger framedlemslandene.

Transeuropæiske net

Formandskabet præsenterede fremskridtsrapporten om forslag til forordningom retningslinjer for transeuropæiske telenet (teleretningslinjer).Medlemslandene havde ingen bemærkninger.

Europa 2020 strategien

Formandskabet indledte drøftelsen vedr. Europa 2020, herunder den årligevækstundersøgelse og midtvejsevalueringen af den digitale agenda, somikke bragte noget nyt. Fokus var på nationale projekter og succeser underden digitale agenda, hvor næsten alle medlemslande tog ordet, og der vargenerel optimisme omkring den digitale sektors potentiale i forhold til atskabe økonomisk vækst og beskæftigelse.