By- og Boligudvalget 2012-13
BYB Alm.del Bilag 94
Offentligt
1271280_0001.png

§ 37.

Afdelingsbestyrelsen forelægger de overordnede rammer for iværksættelse af arbejder og aktiviteter i afdelingen forafdelingsmødet til godkendelse, forinden disse iværksættes, jf. dog § 41.Stk. 2.Afdelingsmødet kan træffe beslutning om iværksættelse af forebyggende arbejder rettet mod boligområdet og deenkelte beboere med henblik på at styrke det sociale liv og netværk i boligområdet, såfremt afdelingsmødet samtidig tiltræderden nødvendige lejeforhøjelse.Stk. 3.Medfører et arbejde eller en aktivitet lejeforhøjelse, der overstiger 15 pct. af den gældende årsleje, skal godkendelseske ved urafstemning blandt afdelingens boligtagere, når krav herom fremsættes af det i vedtægterne fastsatte nødvendigeantal stemmeberettigede deltagere på afdelingsmødet. Antallet kan i vedtægterne højst fastsættes til at udgøre 25 pct. af defremmødte stemmeberettigede deltagere.Stk. 4.Kan afdelingsmødets godkendelse af gennemførelse af arbejder og aktiviteter ikke opnås, eller forkastes forslagherom ved urafstemning, kan boligorganisationens øverste myndighed uden afdelingens samtykke træffe beslutning omgennemførelse af1) større renoveringsarbejder,2) større energibesparende foranstaltninger,3) boligsociale helhedsplaner og4) fremtidssikring af bebyggelsen.Stk. 5.Det er en betingelse for øverste myndigheds adgang til at træffe beslutning efter stk. 4, at de pågældende arbejderog aktiviteter er nødvendige for at gøre boligerne og boligafdelingen tidssvarende og konkurrencedygtige over for en bred kredsaf boligsøgende. Arbejder, der består i modernisering af køkkener eller badeværelser, kan ikke gennemføres uden afdelingenssamtykke, medmindre disse arbejder er nødvendige for, at det samlede projekt kan gennemføres på en hensigtsmæssig måde.Stk. 6.Den øverste myndigheds beslutning om gennemførelse af arbejder efter stk. 4 skal indberettes til Socialministeriet.Indberetningen skal sendes til kommunalbestyrelsen, der videresender den til Socialministeriet. Indberetningen skal indeholdeoplysning om arbejdernes og aktiviteternes art og om baggrunden for, at øverste myndighed har fundet det nødvendigt atbringe stk. 4 i anvendelse.

§ 37 a.

Er den ejendom, hvor afdelingen er beliggende, opdelt i ejerlejligheder, handler boligorganisationens bestyrelse påafdelingens vegne på ejerforeningens generalforsamling.Stk. 2.Bestyrelsen skal handle i overensstemmelse med afdelingsmødets beslutninger i spørgsmål vedrørendeejerforeningens husorden.Stk. 3.Inden afholdelse af ejerforeningens generalforsamling skal afdelingsbestyrelsen godkende bestyrelsens indstilling omat stemme for eller imod eller at fremsætte forslag om eller ændringsforslag til1) driftsbudget,2) årsregnskab,3) forslag, som har betydning for fællesudgifternes størrelse, og4) forslag om iværksættelse af øvrige arbejder eller aktiviteter i ejendommen.Stk. 4.Afdelingsmødet kan beslutte, at afdelingsbestyrelsen skal forelægge bestyrelsens indstillinger for afdelingsmødet tilgodkendelse. Godkendelse skal ske ved urafstemning blandt afdelingens boligtagere, når krav herom fremsættes af 25 pct. afde fremmødte stemmeberettigede deltagere.Stk. 5.Meddeler kommunalbestyrelsen pålæg efter § 41, kan bestyrelsen uden samtykke fra afdelingen søge de i § 41nævnte arbejder iværksat i ejerforeningen. Hvis den øverste myndighed har truffet beslutning efter § 37, stk. 4, kanbestyrelsen ligeledes uden samtykke fra afdelingen søge sådanne arbejder og aktiviteter iværksat i ejerforeningen.Stk. 6.Er den ejendom, hvor afdelingen er beliggende, omfattet af en grundejerforening, handler boligorganisationensbestyrelse på afdelingens vegne på grundejerforeningens generalforsamling. Boligorganisationen og afdelingen beslutter isamarbejde, hvordan afdelingen får indflydelse på de beslutninger, der træffes på grundejerforeningens generalforsamling.Stk. 7.Bestyrelsen indbringer eventuelle tvistigheder mellem bestyrelsen og afdelingsbestyrelsen eller afdelingsmødet, jf.stk. 3, 4 og 6, for kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens afgørelse kan ikke indbringes for anden administrativmyndighed.

§ 37 b.

Afdelingsmødet kan træffe beslutning om gennemførelse af bestemte forbedringer af det lejede efter lejerens ønskeog om gennemførelse af sådanne forbedringer af ledige lejemål. Forbedringerne finansieres med annuitetslån med en maksimalløbetid på 30 år. Afdelingsmødet kan fastsætte nærmere rammer for den enkelte lejers adgang til at få forbedret sin bolig,herunder fastsætte maksimumsbeløb for anskaffelsessummerne for de enkelte forbedringsarbejder. Boligorganisationengodkender afdelingsmødets beslutninger.Stk. 2.Boligorganisationens bestyrelse indbringer eventuelle uenigheder mellem boligorganisationen og afdelingsmødet omafdelingsmødets beslutninger efter stk. 1 for kommunalbestyrelsen, som træffer den endelige administrative afgørelse.Stk. 3.Stk. 1 omfatter ikke hårde hvidevarer.