By- og Boligudvalget 2012-13
BYB Alm.del Bilag 49
Offentligt
1221408_0001.png
1221408_0002.png
VIL I ikke nok tage nedennævnte op - man føler sig retsløs, hjælpeløs og helt ladt i stikken på et område,der ikke mindst for vi pensionister fylder meget i vores økonomi :
Som ellers tilfreds lejer igennem snart 14 år hos Lejerbo, undrer det mig megethvor lovløst området omkring varmeregnskaber er.1. Man får udskiftet varmemålere til fjernaflæste målere uden at få forbrugstallenepå de nedtagne.2. Man får IKKE at vide, man rent faktisk selv KAN aflæse de nye målere ellerhvordan.3. Lejerbo oplyser på Facebook, det er ens eget ansvar at finde ud af begge dele.4. Bag på varmeregningen står ellers med stort: HOLD SELV ØJE MEDFORBRUGET.5. Lejerbo vil tabe mange sager på, de så ikke fortæller hvordan man gør - ogmåske vi lejere taber mange penge.6. LLO Danmark har ikke villet kommentere, hvorfor de IKKE stiller det som et kravtil udlejerne.7. Ikke engang på Facebook gidet bekræfte de overhovedet har læstmin henvendelse, selvom jeg har anført mit medlemsnummer.Som sagt har jeg boet her knapt 14 år og det er en fin bebyggelse, med dygtigt oghjælpsomt lokalt personale.Desværre optræder aflæsningsfirmaet Clorius/Ista som ufejlbarlige. Man må ikkestille spørgsmål til deres aflæsningstal, som de selv anser som ufejlbarlige ognærmest hellige.I alle de år har jeg 2 gange været nødt til at klage over varmeregnskabet:Varmeåret 2008 hvor Clorius fremsendte en regning på 1.794 forbrugte enheder.Efter stærkt pres kom Clorius og genaflæste målerne - resultat: Forbruget blevnedsat fra 1.794 enheder til 530 enheder - en forskel på over 5.000 kr. og DET ermange penge !Varmeåret 2011 hvor Clorius fremsendte en regning på 1.799 enheder, men dennegang nægtede de at genaflæse.Efter 5 møder vedtog et enstemmigt Beboerklagenævn den 10.1.2013, atregningen var forkert hvilket medførte, den ellers opkrævede ogbetalte efterbetaling på kr. 5.151,02 blev tilbagebetalt.At man ikke får at vide, man SELV kan aflæse varmemålere og hvordan man gør,svarer for mig til at man går i REMA 1000 og får at vide, man skal betale kr. 340,50,men ikke kan få en bon på beløbet.Det kan altså ikke være rigtigt ?
Hvis hverken udlejere (Lejerbo) eller lejerforeningen (LLO) kan indse, det er enuholdbar situation, så er der kun tilbage at apellere til Jer !venlig hilsenGunnar H. Jensen