Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del Bilag 71
Offentligt
1204255_0001.png
1204255_0002.png
Fra:Lars Pries [mailto:[email protected]]Sendt:22. december 2012 20:10Emne:En jobjægers juletanker og juleønske - se også artikel i BT "Lille juleaften mister Lars sinedagpenge"
http://www.bt.dk/politik/lars-har-soegt-over-2000-jobs-lillejuleaften-mister-han-sine-dagpengeSå nærmere tiden sig lille juleaften - 23. december - normalt en dag, hvor der skulle have været dømt megajulehygge med konen og ungerne inden det går løs selve juleaften. Men nu mere en skæbnedag for helefamilien for den 23. december er her i det herrens år 2012 ikke nogen rar dag.
Den 23. december er også dagen hvor jeg, som ledig eller i et mere moderne sprog som jobjæger, rammer 2års grænsen for at opretholde retten til udbetaling af de så nødvendige dagpenge. Penge, der lige akkuratsikre familiens daglige overlevelse. Bliver det en trist jul?
Bestemt, det er jo aldrig sjovt at skulle holde jul med den øvrige familie og se dem modtage deres overflod afspændende og flotte julegaver, når vi kun lige akkurat har kunnet skrabe sammen til at få købt gaverne tilbørnene. Men på en måde bliver det også en ok jul - for børnene får deres julegaver, vi får hygget medfamilien og kan for en stund glemme den stressede hverdag konstant søgende efter et nyt job. Jeg klageregentlig ikke fordi jeg er fortsat heldig, da jeg lige akkurat når at få 26 ugers yderligere forlængelse indendagpengeudbetalingerne indstilles.
Mine tanker strejfer et kort øjeblik alle de andre jobjægere, som lige om lidt mister deres eksistensgrundlagog skal på kontanthjælp eller ingenting. Jeg håber og tror stadig på, at jeg nok skal nå at finde et af de såeftertragtede job i det forjættede land, men tanken vokser og vokser, hvornår får dette dog en ende.UVISHEDEN er den værste stressfaktor. Var der blot en sludato, hvor alt bliver som før, der hvor far var gladog smilende og familien havde det rart sammen.
JA så skulle vi nok klare den. Kommer det rigtige job eller bare et job i morgen, om 1 måned eller først tilnæste jul - det dræner een for energi, en energi der er nødvendig for at opretholde facaden overfor etsamfund, der ikke har forståelsen for, at det kan gå galt selv for de bedste. Med disse ord fra mig til alle jerønskes I en glædelig jul og godt nytår samt et håb om, at alle dem, som vil et arbejde kan få deres højestejuleønske opfyldt.
--Med venlig hilsen
Lars Pries
EN JOBJÆGER MED SMIL PÅ LÆBEN, FREMADSTRÆBENDE, IVRIGTSPEJDENDE EFTER NYT JOB!
Tammosevej 16, St. LyngbyDK-3320 SkaevingeDenmarkMobile:+45 2614 6427E-mail:[email protected]Homepage:www.larspries.dkLinkedin:www.linkedin.com/in/larspries1Youtube:http://youtu.be/WdSfRZr1ymA