Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del Bilag 50
Offentligt
1193170_0001.png
1193170_0002.png
1193170_0003.png
1193170_0004.png
1193170_0005.png
1193170_0006.png
1193170_0007.png
1193170_0008.png
1193170_0009.png
GENERAL PRESENTATION OFPRÆSENTATION AFKIRSTEIN A/SA/SKIRSTEIN
Kirstein A/S er en konsulentvirksomhed, der rådgiver professionelle kunder om investeringer ogstrategi. Kunderne er hovedsageligt pensionsselskaber, banker, kapitalforvaltere og øvrigeinstitutionelle investorer, der stiller krav om høj analytisk kompetence, fleksibilitet og mål-rettede løsninger. Vi er et 100% uafhængigt selskab, der i kraft af lang erfaring og højkompetence kan tilbyde kunderne skræddersyede analyser og løsninger baseret på interntudviklede modeller og databaser. Væsentligt er, at vi altid arbejder for kundens interesser.Independent AdvisorSince 1993
KIRSTEIN A/SKirstein A/S opererer inden for tre forretningsområder, henholdsvisSearch & Selection, FinancialMarket ResearchogInvestering & Pension.Hver afdeling bidrager med specialiseret viden, ogtilsammen skaber det en synergi, der giver os en enestående mulighed for at tilbyde professionel ogværdiskabende rådgivning til vores kunder. Dette gør Kirstein A/S til en unik investeringskonsulent.
HVEM ER VI?Kirstein A/S blev etableret i 1993 af administrerende direktørJesper Kirstein. Efter næsten 20 år i markedet har vi konsoli-deret os som den førende finansielle konsulent i Danmark oghar endvidere opnået en markant position i udlandet. På denbaggrund har vi etableret en bred portefølje af internationalekunder, både i norden og det øvrige udland.Vi henvender os til professionelle kunder, der stiller højekrav om analytiske evner og skræddersyede løsninger.Kirstein A/S er godkendt af Finanstilsynet til at udøveinvesteringsrådgivning jf. EU’s MiFID-regler, der omfatter alleinvesteringsrådgivere.
VÆRDIERKirstein er en ambitiøs konsulentvirksomhed, og vi tror på, atkonstant udvikling er nødvendig for at sikre og udvide voresposition i markedet. Vi ønsker at være de bedste, ikke kun iDanmark, men også internationalt. For at opfylde dette målfokuserer vi på høje professionelle standarder og nysgerrighedkombineret med dedikeret arbejde og et fælles værdisæt.Medarbejderne er fundamentet for vores virksomhed, og vigiver dem ansvar, lader dem specialisere sig og opmuntrerdem til at samarbejde for således at skabe en følelse af sam-hørighed og fælles formål.Vi værdsætter vores integritet og uafhængighed og er ikkevillige til at gå på kompromis hermed, hvilket giver os mulighedfor udelukkende at fokusere på kundernes interesser.
FILOSOFII Kirstein tror vi på, at kvalificeret rådgivning kan hjælpeinvestorer til at få bedre performance på deres aktiver. Vi trorpå, at der i de finansielle markeder er aktører og forvaltere,der er bedre end andre, og at de kan identificeres. Vi tror på, atdygtige og motiverede medarbejdere er hjørnestenene i enhvervelfungerende virksomhed.
LEDELSE
KOMMUNIKATION OG HR
Administrerende direktørJESPER KIRSTEINTelefon: 33 18 99 51E-mail: [email protected]
Chef for Kommunikation & HRANNE METTE LYTZENTelefon: 33 18 99 56E-mail: [email protected]
Independent AdvisorSince 1993
SEARCH & SELECTIONKirstein Search & Selection beskæftiger sig med analyse af kapitalforvaltere. Vores veldokumenteredeog testede metoder, infrastruktur og processer hjælper og supplerer institutionelle investorer samtkapitalforvaltere i deres analyser.
FORVALTERSØGNINGERKirstein Search & Selection har gennemført forvaltersøgningersiden slutningen af 1990’erne, og siden 2003 har vi væretinvolveret i mere end 120 forskellige søgninger inden forstørstedelen af de traditionelle aktivklasser. Vi tilbyder voreskunder en struktureret og veldokumenteret søgningsproces,som kombinerer kvantitative elementer med kvalitativevurderinger. Målet er at forstå og identificere forvalternesstyrker og svagheder i forhold til de5 P’er*med det formål atgive investorerne en mulighed for at foretage velinformeredevalg og skabe de rette forventninger til fremtiden.
ANALYSER AF KAPITALFORVALTEREKirstein Search & Selection har siden 2006 udarbejdetuafhængige analyser og givet ærlig feedback til kapitalforval-tere gennem analyser af specifikke produkter eller af for-valternes investeringsteams. Vores anerkendte søgemetoderog -processer er baseret på de5 P’er*.Som en del af evaluerin-gen foretages personlige interview med investorerne for at sikreden nødvendige åbenhed. Analyserne er individuelle og spænderfra komplette analyser til feedback på fremtræden og præsenta-tion af investeringsteams samt RFP’s og andet præsentations-materiale. Vores kunder er typisk internationale forvaltere, derønsker at tilpasse og forbedre deres produkter til de nordiskeinvestorer.
PEER GROUP-ANALYSERSiden 2005 har Kirstein Search & Selection tilbudt peer group-analyser til både investorer og kapitalforvaltere. Udover simpelrangering og tal-knuseri er vores peer group-analyser kvalita-tive i sin natur og har stor fokus på kundens individuelle be-hov. Vi inkorporerer kommentarer, trendanalyser og relevantespillere på det nordiske marked, hvilket gør vores peer group-analyser unikke sammenlignet med standardprodukter.
ANALYSER AF INVESTORERKirstein Search & Selection har tilbudt analyser af investorersiden 1990’erne. Analyserne har til formål at evaluerekvaliteten af investorernes beslutninger, processer og analyser.Vores analyser er altid udarbejdet i tæt samarbejde med in-vestorerne, og det er derfor nødvendigt med en åben og im-ødekommende dialog. Vores kunder varierer fra små fonde tilstørre pensionsselskaber.
*DE 5 P’ERTop downConstructionRisk managementBottom up
Process
Portfoliodynamics
Philosophy
Performance
PeopleTeamOrganizationIndependent AdvisorSince 1993
SEARCH & SELECTIONREFERENCER
Francois Xavier Douin,Head of Nordic Institutional Business“At our request and outside any particular search activity,Kirstein has conducted in-depth analyses of several strate-gies offered by J.P. Morgan Asset Management to institu-tional clients. The feedback and insight we received, bothquantitatively and qualitatively, has been extremely valuableto us, allowing to adjust our key messages and the levelof transparency in explaining the investment process, thusmaking us more efficient in presenting the products.”
Niels Fink,Head of Client Service“In the process of monitoring our broad range of investmentprocesses offered to institutional and retail investors, Kirstein’speer group analysis is a very useful tool. We are very pleasedwith the coverage and the thoroughness of the reports. Thefeedback and presentations from Kirstein contributes to an evendeeper insight in the asset management market. All in all we arevery satisfied with Kirstein’s dedicated efforts.”
KONTAKT
NOGLE AF VORES KUNDER
Chef for Search & SelectionNIKOLAJ ERIKSENTelefon: 33 18 99 58E-mail: [email protected]
VÆRDITILFØRSEL I UDVÆLGELSESPROCES120115110
Figuren viser værditilførslen fra 5ka pitalforvaltere valgt af Kirstein i de-cember 2007 (markeret ved den rødestreg).Kirsteins shortliste realiserede et mer-Kirsteins værditilførsel
Indekseret merafkast
10510095908580
afkast på 4,7% p.a. for perioden 2008 -2010, hvilket kan sammenholdes medet negativt merafkast på 3,3% p.a.for de 5 kapitalforvaltere, der havdeopnået det højeste afkast i perioden2005 - 2007.
Multimanager (Screening list) compared to MSCI Emerging MarketsMultimanager (Kirstein short list) compared to MSCI Emerging Markets
* Porteføljerne for de 5 kapitalforvaltere er et simpelt vægtet gennemsnit af de underliggende kapital-forvalteres afkast måned for måned.
Independent AdvisorSince 1993
FINANCIAL MARKET RESEARCHGennem det seneste årti har Kirstein foretaget specialiserede markedsundersøgelser for kapitalfor-valtningsbranchen. Det der oprindeligt var et dansk produkt har udviklet sig gennem årene, og vi harudvidet vores fokus, så analyserne involverer et stadigt stigende antal af temaer og regioner.
HVAD ER INVESTOR SURVEY?Investor Survey er en årlig undersøgelse, der omhandlerinstitutionelle investorers holdninger til kapitalforvalt-ning i almindelighed samt til specifikke kapitalforvalterei særdeleshed. Det overordnede formål med Investor Surveyer at undersøge de væsentligste tendenser på markedet forkapitalforvaltning, afdække markedsandelene og de konkur-rencemæssige relationer. Herudover behandler Investor Sur-vey de institutionelle investorers forventninger til fremtidigemandater.Investor Survey er relevant for kapitalforvaltere, der enten eraktive i eller ønsker at indtage markedsandele i et giventeuropæisk marked for5,0institutionelle investorer.
METODEInvestor Survey er baseret på en kombination af kvantitativeog kvalitative data: information fra årsregnskaber og hjemme-sider, elektroniske spørgeskemaer og ikke mindst personligeinterviews.Som en integreret del af vores Investor Survey interviewer viblandt andet investeringsdirektører vedrørende de strategiskeperspektiver såvel som produktspecialister for at få indgåendeviden om forvalterne.
SKRÆDDERSYEDE LØSNINGERUdover vores årligt tilbagevendende undersøgelser, produ-cerer vi også skræddersyede løsninger på forespørgsler frakapitalforvaltere og investorer. Disse skræddersyede løsningeradresserer for eksempel investorernes interesse for og brug afspecifikke aktivtyper.
4,54,03,53,02,5Årsrapporterhjemmesider&
PROCES & OUTPUT5,04,5
4,0
2,0Spørgeskema1,5
3,5
3,0
Interviews
1,02011
2,5
2,0
201220112012Denmark
201120112012Finland
201220112012Iceland
201120112012NorwayAsset managers
Liv og pension
Fonde mv.
Kommuner
Regulatorisk miljø+Investorliste+Investorers aktivfordeling+Investeringsforventninger+Vigtighed af ESG201220112012+2011201220112012Konkurrencemæssigt miljøSwedenNordic
Virksomheder
Asset manager average
Gennemsnit
Danske CapitalDeltagendeInput til strategiskeforvaltere
Danske Capita
overvejelser
Independent AdvisorSince 1993
FINANCIAL MARKET RESEARCHREFERENCER
Peter Beske Nielsen,Head of Nordic Sales“Kirstein has been a valued partner of BlackRock’s for severalyears, and the Investor Surveys have become an importantinformation tool for us. With Kirstein, we know that we canrely on obtaining both the relevant coverage and the researchquality that we want. In addition, we appreciate the fact thatFinancial Market Research is always willing to meet our specificdemands for customization.”
Stig Haldan,Kundedirektør“Kirsteins Investor Survey er særdeles anvendeligt for os.Altid rart at få uvildige øjne til at foretage en objektiv vur-dering af ens forretning og markedsposition. Vi sætter prispå de generelle markedsdata og i særdeleshed de specifikkekommentarer omkring vores egen forretning. Ingen tvivl om,at Investor Survey og de efterfølgende initiativer vi har ta-get, har styrket vores markedsposition, men nok endnu merevigtigt - skærpet vores løsninger til vores kunder. Et megetanvendeligt værktøj for os.”
KONTAKT
NOGLE AF VORES KUNDER
Chef for Financial Market ResearchJAN WILLERSTelefon: 33 18 99 55E-mail: [email protected]
GEOGRAFISK OMFANGDANSK INVESTOR SURVEYSIDEN 2002
NORDIC INVESTOR SURVEYSIDEN 2006
BENELUX INVESTOR SURVEYSIDEN 2010
NORDIC DISTRIBUTOR SURVEYSIDEN 2008
PAN-EUROPEAN INVESTOR SURVEYSVARIERENDE EMNER
Independent AdvisorSince 1993
INVESTERING & PENSIONINVESTERINGSRÅDGIVNINGEr uafhængig og professionel investeringsrådgivning også vigtigt for dig? Hvis det er tilfældet,kan Kirstein skabe reel værdi for dig gennem porteføljeforvaltning og investeringsrådgivning samtmed second opinion og sparring i forhold til den eksisterende investeringsforvaltning.
PORTEFØLJEFORVALTNINGEn porteføljeforvaltningsaftale hos Kirstein kan ses som etalternativ til en traditionel kapitalforvaltningsløsning. Som kundehos Kirstein modtager du en skræddersyet og diversificeret por-tefølje af de mest attraktive aktivklasser tilpasset dit ønskederisikoniveau.
INVESTERINGSSTRATEGIFormuleringen af en investeringsstrategi er blandt andet baseretpå en optimeringsproces, der bygger på moderne porteføljeteori.Herudover lægger vi stor vægt på at forstå de enkelte aktivklasserog sætte disse i forhold til kundens behov og præferencer.Formuleringen af en investeringsstrategi indeholder flere
En porteføljeforvaltningsaftale består af fortløbende overvågningaf kundens portefølje. I hovedtræk vil nedenstående elementervære en del af denne overvågning:Overvågning af den økonomiske og finansielle udviklingsamt forslag til ændringer i kundens porteføljeOvervågning af investeringsforeninger og relateredekapitalforvaltere. Dette involverer analyse af performance-og beholdningsdata, regelmæssige møder med kapitalfor-valtere etc.Hjælp til implementering af ændringer i porteføljen,herunder valg af mandatstruktur, honorarforhandlingerog transaktionerRegistreringogovervågningivoresportefølje-ovevågningssystem
elementer, der alle kræver høj specialisering:Formulering af formålFormulering af risikobudgetTaktisk porteføljestyring og brug af finansielle derivaterFormulering af mandatet og valg af intern/ekstern for-valtningFormulering af overvågnings- og rapporteringsstruktur
I forlængelse af formuleringen af investeringsstrategien, forestårKirstein en analyse af investorens kapitalforvaltere og sammen-sætningen heraf og assisterer i udvælgelsen af kapitalforvaltereog derivat-overlays.
REFERENCER
Erik Dalby Hansen,Formand for Pilot Pension“Vi har brugt Kirstein A/S som rådgiver siden 2001. Kirsteinrådgiver pensionskassens ledelse om udarbejdelse af voresinvesteringsstrategi herunder aktivallokering og valg af forval-tere til at udfylde strategien. Vi er meget tilfredse med rådg-ivningen, og pensionskassens resultater har været særdelestilfredsstillende. Som piloter er vi vant til at have overblik ogudsyn - og det giver Kirstein A/S os på de finansielle områder”.
Birgitte Tausen,Økonomidirektør i LB forsikring“Vi har benyttet Kirstein A/S til at evaluere vores investe-ringsstrategi og portefølje, og efter en værdifuld gennemganghar vi ændret vores tilgang. Teamet i Investering & Pension harhjulpet os gennem analysen af vores strategi, og vi har følt ostrygge gennem hele processen”.
Independent AdvisorSince 1993
INVESTERING & PENSIONLIV & PENSIONKirstein A/S har en dyb interesse for og kendskab til pensionsopsparinger set i et bredt perspektiv.Dette betyder, at vi undersøger pensionsopsparinger fra et samfundsmæssigt synspunkt, en tilgang derinvolverer komparative analyser af forskellige pensionsmiljøer.LIV & PENSIONKirstein Liv & Pension foretager løbende analyser af den danskepensionssektor. Analyserne er målrettet institutionelle inves-torer og kapitalforvaltere.Liv & Pension tilbyder individuel rådgivning til pensions-selskaber om investeringsstrategier, for eksempel set i forholdtil branchens gennemsnit, selskabets forpligtelser osv. Des-uden udarbejder vi analyser af virksomheders pensionsordn-ing for at give beslutningstagerne det bedst mulige grundlagfor at vælge den rette pensionsordning til deres ansatte.Pensionsrapporterne er baseret på årsrapporter, en unik data-base og den generelle viden, som Kirstein har om pensionsom-rådet såvel som dedikerede interviews med centrale spillerei markedet.
PENSIONSRAPPORTERKirstein udgiver to årlige pensionsrapporter; den ene omhandlermarkedsrentemiljøet og den anden gennemsnitsrentemiljøet.Kirstein A/S’ pensionsrapporter henvender sig til interessenteri pensionsmarkedet, pensionsselskaberne, rådgivere og for-sikringsmæglere, organisationer og virksomheder.
KONTAKT
REFERENCER
Peter Melchiorom markedsrenterapporten,tidligere direktørChef for Investering & PensionBERTEL ROSLEV RASMUSSENTelefon: 33 18 99 50E-mail: [email protected]
“Det er en stor genvist, at Kirsteins (pensions)rapport ergenopstået. Den bidrager til gennemsigtigheden på et om-råde, der i sin natur er yderst komplekst”.
PERFORMANCE I DEN DANSKE PENSIONSSEKTOR16%
Figuren er baseret på annualiseret afkastog risiko for perioden 2009 – 2011. IMSCI World
14%
denne periode leverer Selskab G højstafkast på alle tilbudte risikoniveauer,mens Selskab C leverer lavest afkast påalle tidbudte risikoniveauer. Det fremgårligeledes, at selskab A tilbyder kunderneet smalt risikospektrum, mens andreselskaber tilbyder kunderne et megetstørre risikospektrum.
Annualiseret afkast 2009 - 2011
12%
10%
8%Effas +16%
4%0%1%2%3%4%5%6%7%8%9%10% 11% 12% 13% 14% 15% 16% 17%
Annualiseret risiko 2009 - 2011Selskab A =LillaSelskab B =GrønSelskab C =LysegrønSelskab D =LyseblåSelskab E =MørkeblåSelskab F =RødSelskab G =OrangeSelskab H =Grå
Independent AdvisorSince 1993
KIRSTEIN A/STelefon: 33 91 90 50E-mail: [email protected]
Kirstein A/SKristen Bernikows Gade 6, 2.DK - 1105 Copenhagen Kwww.kirsteinfinans.dk
Independent AdvisorSince 1993