Tak for det, formand.
Jeg vil gerne starte med at slå fast, at jeg naturligvis også ønsker, at de beslutninger, som Folketinget træffer med henblik på at fremme trafiksikkerheden, bliver gennemført så hurtigt som muligt.
Derfor er jeg også enig med spørgeren i, at det selvfølgelig havde været godt, hvis alkolåsordningen for spiritusdømte allerede var indført og sat i kraft i dag.
Når ordningerne imidlertid ikke er sat i kraft endnu, skyldes det ganske enkelt, at udmøntningen af ordningerne inden for de overordnede rammer, der er opstillet i loven fra 2010, er et meget omfattende og komplekst projekt.
Dette fremgår også ganske klart af bemærkningerne til loven.
Bl.a.
fremgår det af bemærkningerne, at indførelsen af alkolåsordningerne forudsætter, at der efterfølgende udstedes en række administrative regler, ligesom det fremgår, at administrationen af ordningerne vil involvere en række forskellige myndigheder.
Disse forhold har jeg, som spørgeren også er bekendt med, for nylig redegjort nærmere for i mit svar af 1.
november i år på spørgsmål nr.
S 361, stillet af Venstres folketingsmedlem fru Karen Jespersen.
Jeg skal derfor henvise til dette svar.
Som det også fremgår af mit svar på spørgsmålet fra folketingsmedlem fru Karen Jespersen, er Rigspolitiet for tiden i gang med at udarbejde et samlet oplæg til, hvordan indførelsen af alkolåsordningen kan ske.
Jeg mener ikke, at det vil være hensigtsmæssigt at forcere dette arbejde.
Hvis alkolåsordningerne skal blive en succes, er det helt afgørende, at det administrative grundlag er ordentligt gennemarbejdet, og at de involverede myndigheder, værksteder m.v.
er tilstrækkelig forberedt og parate til at håndtere ordningerne for staten.
Og det tager altså noget tid.