Tak for det, og tak for et præcist og ærligt svar, for jeg står her med ministerens svar på spørgsmål nr.
90 i Skatteudvalget stillet af undertegnede, hvor ministeren jo i sit svar bekræfter, at SKAT ikke har kendskab til, hvilke erfaringer de tre lande har med åbne skattelister.
Det er jo rart, at man så vil stå ved, at man tidligere har været lige hurtig nok på aftrækkeren.
Det vil jeg gerne kvittere for at man vedstår sig.
Hele problemstillingen drejer sig om de multinationale selskaber, som ministeren har et ønske om skal betale noget mere i skat.
Der synes jeg jo, at det er meget væsentligt at understrege, at de instrumenter, som skatteministeren tager i brug for at øge beskatningen fra de multinationale selskabers side, er nye lovændringer, det er skattestramninger.
Skatteministeren foretager sig intet, som betyder, at multinationale selskaber, der i dag efter reglerne ikke betaler skat, vil skulle betale skat, efter at ministeren er kommet til.
Hvis der er selskaber, der i dag ikke betaler skat, som fremover skal betale skat, er det, fordi ministeren har ændret loven, således at man laver begrænsninger i rentefradragsretten, særlig forslaget om at begrænse muligheden for at fremføre underskud.
Jeg synes også, at ministeren skal være ærlig omkring det.
Nu har ministeren jo taget den ærlige tilgang, som jeg har kvitteret for, og nu skal ministeren også være ærlig og sige, at det, der fører til et merprovenu fra regeringens side over for multinationale selskaber, er, at man strammer reglerne.
Det betyder altså med andre ord, at de initiativer, som regeringen tager, ikke vil have den konsekvens, at dem, der ikke betaler skat i dag, ikke ville skulle betale skat i morgen; det skyldes alene, at man strammer skatteskruen, og det er ikke et spørgsmål om – som ministeren også tidligere har været ude at sige – at der er nogle, der springer over, hvor gærdet er lavest.