Skatteudvalget 2011-12
L 94
Offentligt
1106107_0001.png
1106107_0002.png
J.nr. 2012-511-0085Dato:18. april 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 94 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven. (Opret-

ning af værdigrundlaget for afgiftsberegning og offentliggørelse af af-

giftsgrundlag).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 9 af 10. april 2012. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Thor Möger Pedersen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 9:

Mener ministeren, at lovændringen i 2008, hvor dansk lovgivning blev ændret som følge afen dom ved EF-domstolen, betød, at den danske statskasse fremadrettet ville få færre pengei kassen for registreringsafgift?

Svar:

Det forudsættes, at der spørges til den ændring af registreringsafgiftsloven, som gav danskeleasingselskaber mulighed for at betale forholdsmæssig registreringsafgift for leasingperio-den, ligesom udenlandske leasingselskaber allerede havde mulighed herfor. Denne ændringblev gennemført med lov nr. 1342 af 19. december 2008 om ændring af registreringsafgifts-loven (Udenlandske firmabiler og leasede biler). Formålet med loven var at sikre overens-stemmelse mellem registreringsafgiftslovens bestemmelser vedrørende betaling af den for-holdsmæssige registreringsafgift og EU-retten. Med loven blev der blandt andet også æn-dret på beregningen af den forholdsmæssige afgift. Der lå ikke en dom ved EF-domstolentil grund for lovændringen, men Kommissionen havde indledt traktatkrænkelsesprocedure,med henvisning til dagældende regler.Som det er angivet i besvarelsen af spørgsmål 8, jf. også lovforslagets almindelige be-mærkninger, medførerbetalingen af forholdsmæssig registreringsafgift på kort sigt en udsky-delse af provenu. Det giver alene et likviditetstab for staten og ikke et provenutab med varigvirkning.
Side 2