Skatteudvalget 2011-12
L 94
Offentligt
1106115_0001.png
1106115_0002.png
J.nr. 2012-511-0085Dato:18. april 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 94 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven. (Opret-

ning af værdigrundlaget for afgiftsberegning og offentliggørelse af af-

giftsgrundlag).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 10. april 2012. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Thor Möger Pedersen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 12:

Ministeren bedes redegøre for de provenumæssige effekter af hver de tre nævnte tiltag iforhold til registreringsafgiften.

Svar:

Lovforslaget skal på tre måder sikre, at det er den almindelige pris for et køretøj, som liggertil grund for beregningen af registreringsafgiften, uanset om der er tale om en demo-/leasing bil, eller en bil som sælges på almindelig vis:1. Den afgiftspligtige værdi skal som minimum være den pris, der er betalt for køretø-jet.2. Ved salg mellem interesseforbundne parter, skal virksomheden som afgiftsberigti-ger bilen kunne redegøre for, at bilen er handlet til en pris, der afspejler bilens al-mindelige pris ved salg til bruger.3. Afgiftsgrundlaget for alle solgte køretøjer offentliggøres.Ved beregningen af de provenumæssige konsekvenser af lovforslaget er det forudsat, at re-gistreringsafgiften gennemsnitligt stiger 20.000 kr. pr. demo- og leasingbil som følge af detre initiativer.De tre initiativer skal ses som et samlet tiltag, hvor offentliggørelsen af afgiftsgrundlag skalunderstøtte, at den betalte pris som ligger til grund for afgiftsberigtigelsen af et køretøj sva-rer til den markedsmæssigt rigtige pris for køretøjet. De provenumæssige effekter skal der-for også ses samlet.
Side 2