Retsudvalget 2011-12
L 53
Offentligt
1075297_0001.png
1075297_0002.png
1075297_0003.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:2. februar 2012Kontor: StrafferetskontoretSagsbeh: Stephan Andreas Dam-gaardSagsnr.: 2011-731-0014JDok.:323644
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 5 vedrørende forslag til lov omændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkur-rence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringslovensamt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge ogSverige (Ændring af revisionsbestemmelse) (L 53) som Folketingets Rets-udvalg har stillet til justitsministeren den 17. januar 2012. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Karsten Lauritzen (V).
Morten Bødskov/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 5 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om æn-

dring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbru-

gerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov

om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige.

(Ændring af revisionsbestemmelse) (L 53) fra Folketingets Retsud-

valg:

”Vil ministeren redegøre for hvilke EU-medlemsstater, der pånuværende tidspunkt har undladt at implementere EU-direktivet om logning og om muligt hvorfor?”

Svar:

1.

EU-Kommissionen offentliggjorde den 18. april 2011 en evaluerings-rapport om logningsdirektivet.Det fremgår heraf, at Sverige og Østrig på daværende tidspunkt ikke havdeimplementeret logningsdirektivet. Det fremgår endvidere, at Tjekkiet,Tyskland og Rumænien har gennemført logningsdirektivet, men at disselandes forfatningsdomstole har annulleret gennemførelsen i national ret.

2.

Som det i den forbindelse fremgår af pkt. 3.2 i lovforslagets almindeligebemærkninger, har formålet med evalueringen været at fastslå, om det ernødvendigt at ændre direktivet, særligt for så vidt angår listen over data idirektivets artikel 5 og de lagringsperioder, der er fastsat i artikel 6.Kommissionen har i tilknytning til evalueringen oplyst, at den vil foreslåen revision af de nuværende logningsregler. Som det fremgår af den sam-tidige besvarelse af spørgsmål nr. 14 vedrørende lovforslaget, forventesKommissionens forslag herom fremlagt i løbet af sommeren 2012.Når forslaget foreligger, vil det skulle forhandles af EU-medlemsstaterne iRådet, ligesom Folketinget i overensstemmelse med den nationaleEU-procedure vil blive inddraget i det videre arbejde med forslaget.Desuden vil de synspunkter mv., som interessenterne på området frem-kommer med, blive inddraget i overvejelserne, ligesom Justitsministerietvil inddrage relevante myndigheder og organisationer mv., herunder tele-og internetbranchen, i forbindelse med en kommende revision af de danskelogningsregler.

3.

Hvis Folketingets Retsudvalg herudover måtte finde anledning til at af-holde en høring om emnet, jf. herved debatten under 1. behandlingen aflovforslaget, vil det efter Justitsministeriets opfattelse være naturligt også2
at inddrage resultatet af en sådan høring i det videre arbejde med en revi-sion af logningsdirektivet og de danske regler på området.
3