Skatteudvalget 2011-12
L 33
Offentligt
1056428_0001.png
12. december 2011
Folketingets SkatteudvalgChristiansborg

Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 70 til L 33

L 33

Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, tobaksafgiftsloven, øl- og vinafgiftsloven ogforskellige andre love. (Afgiftsforhøjelser på chokolade, sukkervarer, is, sodavand, tobak, øl ogvin).Af skatteministeren (Thor Möger Pedersen).

Spørgsmål:

En række landdistrikter satser på ”oplevelser og specialiserede kvalitetsfødevarer”. Afgiftsstig-ningerne kan betyde, at mikrobryggerier og vinproducenter må dreje nøglen om, da indtjeningener marginal. Hvordan harmonerer afgiftsændringerne med regeringens fokus på at skabe flerearbejdspladser i landdistrikterne?

Svar:

L 33 har bl.a. til formål at højne folkesundheden, og det kommer alle danskere til gode – ogsådem der bor i landdistrikterne. Afgiftsstigningen skal ses i sammenhæng med regeringens sam-lede indsats, som udover sundhed også har fokus på en række andre elementer, herunder øgetvækst og beskæftigelse.Som minister for by, bolig og landdistrikter er det min rolle at identificere de generelle udfordrin-ger i landdistrikterne og koordinere og fremme en målrettet indsats på tværs af alle ministerier. Iden forbindelse vil jeg også se på, hvordan vi kan udnytte landdistrikternes styrker inden forblandt andet oplevelser og specialiserede kvalitetsfødevarer.Jeg henviser i øvrigt til min besvarelse af spørgsmål 10 ad L 33.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen
Departementet, Holmens Kanal 22, 1060 København K, Tlf. 3392 9300, Fax. 3393 2518, E-mail [email protected]