Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1056423_0001.png
1056423_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 13. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 77 af 12. december 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 77:

I sit svar af 12. december 2011 på spørgsmål nr. 63 anfører ministeren, at en nedsættelse afdet skattepligtige beløb for multimediebeskatningen fra 3.000 kr. til 500 kr. vil give anled-ning til et afledt provenutab som følge af, at den øgede skattesubsidiering vil medføre, at endel af aflønningen af arbejde på lidt længere sigt som standard vil bestå af dækning af pri-vate udgifter til telefon og andre multimedier. På hvad baserer ministeren sin antagelse om,at denne negative effekt vil være større end den tilsvarende negative effekt, som nødven-digvis følger af, at regeringen fremover fritager bredbåndforbindelser for multimediebe-skatning?

Svar:

Den gældende multimediebeskatning indeholder ikke særlige værnsregler mod løn-omlægningsaftaler. Hvis det skattepligtige multimediebeløb nedsættes til 500 kr., vil detderfor blive overordentligt attraktivt at få betalt sine private telefonudgifter og andre privateudgifter til multimedier med ubeskattet lønindkomst via en lønomlægningsaftale, og detvurderes at ville medføre et betydeligt afledt provenutab, jf. også mit svar på spørgsmål 75..Regeringens forslag vurderes ikke at have tilsvarende afledte negative provenumæssigekonsekvenser. Det skyldes, dels at beskatningen af fri telefon genindføres med et skatte-pligtigt beløb på 2.500 kr. årligt, dels at der samtidigt med indførelsen af skattefrihed forcomputere, som anvendes arbejdsmæssigt, indføres en værnsregel, der skal sikre, at manikke konverterer ubeskattede midler til et skattefrit personalegode.Hertil kommer, at såfremt en arbejdstager går ned i løn for at få en telefon stillet til rådighed, an-tages vedkommende for at have fri telefon og beskattes efter reglerne herfor.
Side 2