Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051850_0001.png
1051850_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 34 af 29. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 34:

Ministeren skriver i sin kommentar til Forsikring og Pensions høringssvar følgende i hø-ringsskemaet: ” En del overenskomster skal fornyes i 2012, og der vil således være mulig-hed for at tage hensyn til beskatningen af sundhedsforsikringer ved afvejningen af, om defortsat skal indgå i overenskomsten.” Vil ministeren præcisere, hvor stor en andel af dedanske lønmodtagere, der er omfattet af de i citatet omtalte overenskomster?

Svar:

Dansk Arbejdsgiverforening(DA) har oplyst, at en forsigtig opgørelse viser, atmindst 200.000 personer på det område, som omfattes af overenskomster mellem en afDA’s medlemsorganisationer og et forbund tilknyttet LO, har en sundhedsforsikring via de-res overenskomst. DA understreger, at opgørelsen er forbundet med en del usikkerheder, daden bl.a. bygger på beskæftigelsestal fra 2010. Overenskomsterne på DA/LO-området ud-løber den 29. februar 2012. Rent teknisk er det således, at det er tidspunktet for den tidligstmulige opsigelse af overenskomsterne. Overenskomsterne er hidtil altid blevet opsagt tildet tidligst mulige udløbstidspunkt.Derudover skal overenskomsterne for de ca. 60.000 ansatte i finanssektoren fornys medvirkning fra 1. april 2012. Ifølge Finansforbundets hjemmeside er alle ansatte i finanssekto-ren, som er omfattet af en overenskomst, også dækket af en sundhedsforsikring.Der tages forbehold for, at der også kan være andre overenskomster end de nævnte, der om-fatter sundhedsforsikringer og skal fornys i 2012, hvilket også er grunden til, at der skrives”en del overenskomster” i kommentaren til høringssvaret fra Forsikring og Pension.
Side 2