Skatteudvalget 2011-12
L 195
Offentligt
1153089_0001.png
1153089_0002.png
J.nr. 12-0173805Dato: 3. september 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 195 – Forslag til lov om ændring af ligningsloven, kildeskatteloven ogpersonskatteloven (Nedsættelse af loft over rejsefradrag, øget beskatningaf fri bil, beskatning af fuldt skattepligtiges udenlandske lønindkomst,beskatning ved arbejdsudleje og udvidet beskatning af lønarbejde iDanmark)
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 57 af 31. august 2012. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen/ Carsten Vesterø
Spørgsmål 57:
I forlængelse af ministerens svar af 31. august 2012 på spørgsmål 9, kan ministeren så op-lyse, hvad afskaffelsen af ligningslovens § 33 A forventes at koste danske virksomheder,hvilket ministeren ikke svarer på i svaret på spørgsmål 9?
Svar:Hovedformålet med skattereformen er at gøre det mere attraktivt at arbejde i Dan-mark. Det gør vi ved at sætte skatten på arbejde ned. Skattereformen består af en rækkeelementer, der tilsammen udgør den helhed, som skal sikre, at dette formål fremmes.Ophævelsen af ligningslovens § 33 A er et blandt mange elementer i en sådan samlet løs-ning. Som jeg gentagne gange har tilkendegivet i svar på spørgsmål og kommentarer tilhenvendelser, så finder jeg det ikke rimeligt, at det skal være muligt for selv ganske velløn-nede personer at undgå enhver form for skattebetaling af lønindkomst. Spørgeren har natur-ligvis lov at have den modsatte opfattelse, men det ændrer ikke min holdning. Og den er, atdenne regel skal ophæves.Det er klart, at en ændring af skattelovgivningen medfører ændret adfærd hos borgere ogvirksomheder. Men det gælder alle elementer i skattereformpakken og ikke blot dette. For-målet med skattereformen er netop at gøre det mere attraktivt at arbejde i Danmark.Så kan man vælge – som spørgeren gør – at tage et enkelt element ud. Denne fremgangs-måde er jeg ikke enig i. Skattereformpakken er og bliver en helhed, og den skal ses som enhelhed.
Side 2