Skatteudvalget 2011-12
L 95 Bilag 5
Offentligt
1103287_0001.png
1103287_0002.png
1103287_0003.png
1103287_0004.png
J.nr. 2011-511-0070Dato:12. april 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 95– Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningslo-ven, ligningsloven, personskatteloven og forskellige andre love(Enklere beskatning af udlodninger fra investeringsforeninger ogudvidet adgang til udnyttelse af tab ved fraflytning m.v.).
Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. be-handlingen af ovennævnte lovforslag.
Thor Möger Pedersen
/ Lise Bo Nielsen

Ændringsforslag

til

Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, ligningsloven, personskat-

teloven og forskellige andre love (Enklere beskatning af udlodninger fra investerings-

foreninger og udvidet adgang til udnyttelse af tab ved fraflytning m.v.) (L 95).

Til § 1

1)

I den undernr. 34foreslåede§ 39 B, stk. 5, 2. pkt.,indsættes efter ”opgørelsen afnettotabet”: ”og som fortsat er i personens besiddelse ved tilbageflytningen til Danmark”.[Tydeliggørelse af opgørelsen ved tilbageflytning til Danmark]
Til § 7

2)

I den undernr. 6foreslåede§ 38 B, stk. 5, 2. pkt.,indsættes efter ”opgørelsen afnettotabet”: ”og som fortsat er i personens besiddelse ved tilbageflytningen til Danmark”.[Tydeliggørelse af opgørelsen ved tilbageflytning til Danmark]Til § 8

3)

I den undernr. 9foreslåede§ 16 C, stk. 5, nr. 6indsættes efter ”indløsningen”: ”jf.dog stk. 9”.[Tydeliggørelse af opgørelsen af minimumsindkomsten hvis der er foretaget udlodningsre-gulering]

4)

Det undernr. 9foreslåede§ 16 C, stk. 9,1. pkt.,affattes således:”Investeringsinstitutter, der er minimumsbeskattet, kan vælge at foretage en reguleringaf de indtægter, tab og administrationsudgifter, jf. stk. 4-6, der indgår ved opgørelse af mi-nimumsindkomsten, som følge af udstedelse af nye beviser og indløsning af beviser.”[Tydeliggørelse af kravene for udlodningsregulering og fjernelse af kravet om, at der skalindgå en regulering af udlodningsforpligtelsen i årsregnskabet]Til § 15

5)

Istk. 2ændres ”9-21” til: ”9-15, 17-19” og ”24” ændres til: ”22, 24-33”.[Rettelse af fejl]Side 2
Bemærkninger
Til nr. 1 og 2Det foreslås, at det tydeliggøres, at der ved opgørelsen af den forholdsmæssige andel afværdien på tilbageflytningstidspunktet af aktier, fordringer og kontrakter, som indgik vedopgørelsen af nettotabet, alene tages hensyn til de papirer, som fortsat er i personens besid-delse ved tilbageflytningen til Danmark.
Til nr. 3Det forslås, at det tydeliggøres, at investeringsinstitutter ikke ved opgørelse af den årligeminimumsbeskatning kan foretage fradrag for udgifter, der er anvendt til indløsning af be-viser, hvis instituttet har valgt at anvende den foreslåede regel i ligningslovens § 16 C, stk.9, i forbindelse med udstedelse af nye beviser og indløsning af beviser.
Til nr. 4I det fremsatte lovforslag er der i § 8, nr. 9, foreslået en nyaffattelse af ligningslovens § 16C. Den foreslåede § 16 C, stk. 9, er en videreførelse af det gældende stk. 7 og 8 om regule-ring af minimumsudlodningen (minimumsindkomsten) ved henholdsvis nyudstedelse ogindløsning af investeringsbeviser som følge af ind- og udtræden – den såkaldte udlodnings-regulering. Reglen er ændret, så det ikke er en betingelse for at kunne blive omfattet af re-gelsættet for institutter med minimumsbeskatning, at der foretages en sådan udlodningsre-gulering. Det er i stedet en valgregel, hvorefter institutter, der i deres regnskab har foretageten regulering af udlodningsforpligtelsen som følge af nyudstedelse og indløsning, kan væl-ge at overføre denne udlodningsregulering, så den også indgår i den opgjorte minimums-indkomst.Vælges det at overføre udlodningsreguleringen, kan der ikke ved opgørelse af minimums-indkomsten foretages fradrag for de i året erhvervede indtægter og realiserede gevinster,der i løbet af året er anvendt til indløsning af beviset som følge af udtrædende deltagere, jf.den foreslåede § 16 C, stk. 5, nr. 6.Da udenlandske investeringsinstitutter ofte er underlagt andre regler end danske investe-ringsforeninger, foreslås det at ændre den foreslåede regel, så det kommer til at fremgåklart af bestemmelsen, at det ikke er et krav for at anvende bestemmelsen, at instituttet erundergivet en udlodningsforpligtelse. Desuden foreslås det at fjerne kravet om, at det skalfremgå af investeringsinstituttets årsregnskab, at der skal indgå en regulering af minimums-indkomsten. Herved vil udenlandske investeringsinstitutter, som ikke har de samme regn-skabskrav som de danske investeringsinstitutter, også have mulighed for at anvende be-stemmelsen.
Side 3
Uanset at et investeringsinstitut vælger i forbindelse med udstedelse af nye beviser og ind-løsning at foretage den i det foreslåede § 16 C, stk. 9, nævnte regulering af minimumsind-komsten, kan instituttet undlade at foretage fradrag for de i stk. 5, nr. 6, nævnte udgifter vedopgørelsen.
Til nr. 5Der er tale om rettelse af, at der ved en fejl er sket forkert angivelse af, hvilke numre i § 1,der skal være omfattet af § 15, stk. 2.
Side 4