Transportudvalget 2011-12
L 78
Offentligt
1094699_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. marts 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 15. marts 2012 stillet mig følgende spørgsmål 7vedrørende L 78 – Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. ogregistreringsafgiftsloven (Ophævelse af betingelse om tilladelse til taxikørsel forudstedelse af tilladelse til offentlig servicetrafik og fritagelse forregistreringsafgift af biler, der udfører kørsel på grundlag af tilladelse tiloffentlig servicetrafik), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål 7:

Vil ministeren tilkendegive, at han ønsker skærpede uddannelseskrav tilchauffører og vognmænd, der udfører sygdoms-/sundhedsrelateretpersontransport?

Svar:

Jeg kan oplyse, at der den 1. marts i år blev indført krav om, at alle førere afpersonbiler, der udfører erhvervsmæssig personbefordring på grundlag aftilladelse i henhold til taxiloven, skal have gennemført et kursus, hvor blandtandet befordring af handicappede og patientbefordring indgår som et afemnerne.Jeg finder derfor ikke på nuværende tidspunkt grundlag for en yderligereskærpelse af kursuskravet.For så vidt angår vognmænd indgår emnet befordring af handicappede ogpatientbefordring ikke i kurser for vognmænd med tilladelse i henhold tiltaxiloven, da dette kursus vedrører reglerne for drift af envognmandsvirksomhed. En vognmand, der selv udfører kørsel, skal også havegennemført kurset for førere.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen