Uanset hvem man er, har man behov for at leve en tilværelse, hvor der sker adspredelse og forandring, og nogle har det mere end andre, men det må aldrig blive ens funktionsevne, der sætter de største begrænsninger.
Der er selvfølgelig ikke tvivl om, at mennesker, der af den ene eller den anden årsag lever med betydelig eller varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, kan have andre og flere begrænsninger end dem, der ikke har det; alt andet ville vel være mærkeligt.
Men det er vigtigt, at der fra samfundets side gøres en indsats for at hjælpe disse mennesker til at få en tilværelse, der er så lig andre unge menneskers som overhovedet muligt.
Dette er selvfølgelig også tilfældet med det her lovforslag.
Når man når teenagealderen, sker der store forandringer både i ens liv og i de interesser, man har, og det er ikke altid, man har lyst til, at ens forældre skal være en del af disse ting, uanset om man er nært knyttet til dem eller ej.
Derfor finder Dansk Folkeparti det positivt, at der er en ledsageordning i lov om social service.
Det skylder man især de unge, men faktisk også deres forældre, for uanset hvad, kan der være mange sidegevinster i det daglige liv sammen med familien, når alle kan komme hjem og have oplevet noget og derefter fortælle den øvrige familie om det.
Når aldersgrænsen i dette forslag foreslås sænket, så ordningen også kommer til at omfatte de 12-15-årige, kan der være mange årsager til det.
For mig hænger det sammen med, at vi i dag har en ungdomskultur, som tydeligt viser, at de unge på mange områder udvikler sig hurtigere og agerer mere som unge, på godt og ondt selvfølgelig, end unge i den aldersgruppe gjorde for årtier tilbage.
Derfor er det positivt, at man, inden man ændrede loven fuldstændig, med satspuljeaftalen for 2008 blev enige om at lave et forsøg med at sætte aldersgrænsen ned i ti kommuner landet over.
Dette forsøg har så vist sig at være en succes, og det kunne man se i forbindelse med den evaluering, der blev lavet i sommeren 2011.
Og det, som jeg lægger vægt på, er, at det har haft en positiv virkning på de unges fritidsliv og har været med til at muliggøre, at de kunne deltage i selvvalgte aktiviteter.
På den måde føler man sig som en del af fællesskabet, hvilket jo netop for personer med funktionsnedsættelse er meget afgørende for en høj livskvalitet.
Når vi i dag behandler forslaget, er det egentlig ikke for at ændre på en masse betingelser, fordi de faktisk allerede på nuværende tidspunkt er tilfredsstillende, men for at ændre på den gruppe, der kan komme i betragtning.
Og da Dansk Folkeparti jo er en del af satspuljekredsen, bakker vi op om forslaget og håber selvfølgelig, at det her forslag med sin vedtagelse vil være medvirkende til, at mange børn og unge får nogle gode oplevelser i samvær med andre jævnaldrende, og at det selvfølgelig kan bidrage positivt til den samlede families liv.