Som den allerførste ordfører, hr.
Kim Andersen fra Venstre, var inde på, er det her et lovforslag, som er relativt teknisk.
Derfor giver det måske ikke nogen mening, at alle ordførere går op en efter en og forklarer om detaljerne i det, fordi der simpelt hen er så mange forskellige ting, der bliver blandet lidt sammen.
Men alle de her ting, som ligger i lovforslaget, har en ting tilfælles, nemlig at de skal være med til at følge op på den finansielle krise.
De skal være med til at gøre svaret på krisen mere dynamisk.
Vi gør i hvert fald, hvad vi kan fra lovgiverside for at sikre, at betingelserne er til stede for at drive en god finansiel virksomhed i et land som Danmark.
Det, vi faktisk har ry for i Danmark, er, at der er stor tillid til vores finansielle markeder, og det er også det, man kan se, når man vurderer, hvor mange udenlandske investorer der i disse tider vælger at placere deres indskud, kapital og værdier i danske virksomheder.
Initiativerne har bl.a.
noget at gøre med bevillinger af engagementer i kreditinstitutter og tilsyn med fælles datacentraler, og de har også med tilpasninger af værdipapirhandelsloven at gøre.
En af de grundlæggende ting i det her lovforslag er så, at man stiller større krav til de finansielle virksomheder, som jo så bliver underlagt en fremtidig ændring på bekendtgørelsesniveauet set i forhold til, at man bedre skal præcisere, hvad man gør, når man skal værdiansætte de engagementer og udlån, som finansieringsinstitutterne har, herunder også behandlingen af sikkerheder, altså panten, og opgørelsen af regnskabsmæssige nedskrivninger som følge af den finansielle krise i Danmark.
Det er jo ikke noget nyt, at vi kan se, at danske erhvervsejendomme er faldet i værdi.
Det er ikke noget nyt, at vi kan se, at dansk landbrugsjord er faldet i værdi.
Og der er ikke noget nyt i, at vi kan se, at der er færre købere i forbindelse med generationsskifte i danske virksomheder.
Alt sammen har jo betydet, at værdiansættelserne desværre for manges vedkommende er blevet formindsket.
Det tager man bl.a.
hånd om i de her lovændringer, som ligger i den her del af lovforslag nr.
L 59.
Noget af det, som vi i Dansk Folkeparti synes skal med, er noget, der har med hvidvaskningsloven at gøre, netop det her med, hvad vi kan gøre for at gøre omfanget af pengesmugling mindre.
Vi så jo faktisk i de opgørelser, der kom fra SKAT, for de 3 måneder, hvor vi havde en forøget grænsekontrol i Danmark, at der var en stigning i det beløb, som blev beslaglagt af danske myndigheder.
Altså, i de 3 måneder i 2011 blev der faktisk beslaglagt 498 pct.
flere kroner eller andre valutaer i forbindelse med pengesmugling.
Der gik man faktisk fra i året før i samme periode at have beslaglagt 1,1 mio.
kr.
til at kunne beslaglægge 6,8 mio.
kr.
Der synes vi selvfølgelig godt at man kunne overveje, om ikke de her grænsekontrolforanstaltninger med hensyn til smugling af penge selvfølgelig kunne være ganske fornuftige og givtige at blive ved med at gennemføre.
Noget andet er, at vi har kunnet se, bl.a.
fra Politiets Efterretningstjenestes side, at man har meldt ud, at der i stigende grad bedrives pengesmugling ud af Danmark.
Det er bl.a.
terrororganisationer som al-Shabaab osv.
Her kan man se, at der er penge, som bliver sendt ud af Danmark og bliver brugt til forskellige initiativer andre steder i verden.
Så der er altså god grund til at kigge på det her med pengesmugling og hvidvask af penge.
Der synes vi måske godt man kunne gøre endnu mere fra den nye regerings side.
Det skulle egentlig være de indledende kommentarer.
Overordnet set kan vi støtte det her lovforslag.
Vi synes, det er sund fornuft, som bærer de her ændringer til den danske lovgivning.
Fra Dansk Folkepartis side er det jo også sådan, at vi har en interesse, som andre partier naturligvis også har, i, at danske og udenlandske investorer har tillid til, at de trygt kan investere deres midler og aktiver i Danmark.
Vi skal også være med til at stimulere, at vi har en åben og ikke mindst troværdig finansiel sektor i Danmark.
På den baggrund kan Dansk Folkeparti tilslutte sig det lovforslag her.