Skatteudvalget 2011-12
L 33 Bilag 35
Offentligt
1055767_0001.png
1055767_0002.png
J.nr. 2011-231-0049Dato: 12-12-2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L33 - Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, tobaksafgifts-loven, øl- og vinafgiftsloven og forskellige andre love (Afgiftsforhøjelserpå chokolade, sukkervarer, is, sodavand, tobak, øl og vin)Hermed sendes kommentar til bilag 21 – henvendelse fra Bryggerifor-eningen, COOP Danmark A/S, Dansk Erhverv, Dansk Supermarked, DIFødevarer, DSK, Horesta og VSOD.
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen

Bryggeriforeningen, COOP Danmark A/S, Dansk Erhverv, Dansk Supermarked, DI

Fødevarer, DSK, Horesta og VSOD

anmoder om, at ikrafttrædelsesdatoen for afgiftsstig-ningerne på øl, vin, sukkersødet sodavand, chokolade- og sukkervarer og is udskydes.Problemstillingen er, at der kun er 6 arbejdsdage til at implementere ændringerne – endda ien ferieperiode.Det er et problem, fordi-----alle priser skal genberegnesder skal trykkes nye prislisterde varer, som leveres til butikkerne i januar, er allerede bestilt og prisaftaltmange varer er allerede under transport fra andre landevirksomhederne skal ændre priserne i deres samhandelsaftaler.
Erhvervslivet skal kunne træffe beslutninger i henhold til vedtagen lovgivning, og ændret lov-givning bør vedtages i så god tid, at de berørte parter kan nå at implementere ændringerne.Udskyd ikrafttrædelsen, så erhvervslivet får en reel chance for at implementere ændringerne.
Kommentar:
Med Finansloven for 2012 ønsker regeringen og Enhedslisten at skabe et moderne ogretfærdigt Danmark, med fornyet fremgang, flere arbejdspladser og samtidig en god, socialbalance.Aftaleparterne er enige at øge de offentlige indtægter gennem skatter og afgifter med sam-let 5 mia. kr. De øgede indtægter bidrager til en holdbar og ansvarlig finansiering af de of-fentlige udgifter og er samtidig med til at understøtte centrale målsætninger om styrket fol-kesundhed, bedre uddannelse og bedre miljø.Regeringen erkender, at tiden fra lovforslagets vedtagelse til ikrafttrædelsestidspunktet erkort, men må samtidig understrege, at der er behov for, at indtægterne fra de øgede afgifterallerede fra januar 2012 bidrager til finansieringen af de ovennævnte initiativer.
Side 2