Beskæftigelsesudvalget 2011-12
L 26 Bilag 1
Offentligt
1043604_0001.png
1043604_0002.png
17. november 2011
Høringsnotatom forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension og lovom pension til statens tjenestemænd m.v. i Grønland (Ophævelse af al-dersgrænser for optjening af pensionsalder og krav om mindste pensi-onsalder for ret til opsat pension, fastsættelse af pension for visse tjene-stemænd og førtidspensionsfradrag for visse tjenestemænd)
1. IndledningFinansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, sendte den 7. november 2011udkast til lov om ændring af lov om tjenestemandspension og lov om pen-sion til statens tjenestemænd m.v. i Grønland (Ophævelse af aldersgrænserfor optjening af pensionsalder og krav om mindste pensionsalder for ret tilopsat pension samt ændrede regler om førtidspensionsfradrag og fastsættel-se af pension for visse tjenestemænd) i høring hos samtlige ministerier,Domstolsstyrelsen, Centralorganisationernes Fællesudvalg, Offentligt An-sattes Organisationer, Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfælles-skab, AC, Grønlands Selvstyre, Rigsombudsmanden i Grønland, FærøernesLandsstyre, KL, Danske Regioner, Kommunernes Lønningsnævn, Regio-nernes Lønnings- og Takstnævn, Kommunale Tjenestemænd og Overens-komstansatte og Sundhedskartellet.2. De indkomne høringssvarTransportministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, Ministeriet for Forsk-ning, Innovation og Videregående Uddannelser, Skatteministeriet, Klima-Energi- og Bygningsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Kulturministeri-et, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Miljøministeriet, Statsministeriet,Forsvarsministeriet, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Færø-ernes Landsstyre, KL, Danske Regioner, Kommunernes Lønningsnævn,Centralorganisationernes Fællesudvalg, Kommunale Tjenestemænd ogOverenskomstansatte og Sundhedskartellet har meddelt, at de ikke har be-mærkninger til lovforslaget.3. Bemærkninger til lovforslagetFinansministeriets bemærkninger til høringssvarene er anført i kursiv.Ministeriet for Ligestilling og Kirke har oplyst, at lovforslaget kan få betyd-ning for tjenestemandsansatte præster i folkekirken. Ministeriet har i øvrigtikke bemærkninger til lovforslaget.Lovforslaget indebærer, at tjenestemandsansættelse inden det 25. år for tjenestemænd,der ansættes den 1. januar 2012 eller senere vil blive medregnet i pensionsalderen, lige-
2
som der for tjenestemænd, der ansættes den 1. januar 2012 eller senere, vil være ret tilopsat pension, selv om de fratræder, før de har opnået en pensionsalder på 3 år.Efter Finansministeriets opfattelse vil der kun være ganske få tilfælde, hvor der tjene-stemandsansættes præster, som ikke er fyldt 25 år, ligesom det vurderes, at antallet afpræster, som fratræder deres stilling, før de har opnået 3 års pensionsalder, vil være gan-ske beskedent.Det er derfor Finansministeriets opfattelse, at der for så vidt angår præster kun kanventes en minimal merudgift som følge af lovforslaget.På den baggrund har høringssvaret ikke givet anledning til ændring af lovforslaget.4. Ændringer af lovteknisk karakterI forhold til det udkast til lovforslag, som blev sendt i høring, er der foreta-get enkelte ændringer af lovteknisk karakter.