Miljøudvalget 2011-12
L 148
Offentligt
1118340_0001.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. NST-100-0005010. maj 2012
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 3.maj 2012 stillet følgende spørgsmål nr. 5 til L 148, forslagtil lov om ændring af lov om planlægning (klimalokalplaner og forenkling af loven), som hermedbesvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jørn Dohrmann (DF).

Spørgsmål nr. 5 (L 148)

Hvordan sikres tilstrækkelig, tilgængelig og løbende information til medlemmer af byrådet omlokalplanforslag mv., hvor beslutningskompetencen er delegeret til forvaltningen? Og herunderhvordan sikres byrådsmedlemmer, som sidder på et enkelt mandat, den nødvendige information?

Svar

Det er op til den enkelte kommunalbestyrelse at fastlægge retningslinjer om forvaltningens pligt tilat informere kommunalbestyrelsen om behandling af plansager. Kommunalbestyrelsen kan såledesbeslutte, at kommunalbestyrelsen og/eller de enkelte medlemmer af kommunalbestyrelsen skalorienteres om status eller på anden vis få informationer om forvaltningens behandling af plansager.Endvidere har ethvert medlem af kommunalbestyrelsen som led i varetagelsen af sit hverv ret til atgennemse sagsmateriale, der i endelig form foreligger i kommunens administration, jf. § 9 i denkommunale styrelseslov.Ida Auken / Sven Koefoed-Hansen