Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 145
Offentligt
1117878_0001.png
1117878_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 10. maj 2012Sagsnr.: 15548Dok.nr.: 384916
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 4. maj 2012 ud-bedt sig min besvarelse af spørgsmål 59 i forbindelse med forslag til lov om ændring aflov om randzoner, L 145.

Spørgsmål 59:

”Ministeren bedes tilkendegive, om hun står ved sine udtalelser i Folketingssalen den13. april 2012 under 1. behandling af lovforslaget, herunder at ”hvis der ikke er nogettilstrækkeligt grundlag for det, kommer loven ikke til at træde i kraft, sådan er det selv-følgelig” i forhold til kortmaterialet.”

Svar:

Dette spørgsmål vedrører ikke L 145, men lov om randzoner, der blev vedtaget i 2011under VK-regeringen.Under det åbne samråd den 3. maj 2012 nævnte jeg, at tilvejebringelsen af det kortmate-riale, der refereres til, er bestemt af og en direkte følge af den randzonelov, der blev ved-taget under den tidligere regering.På det åbne samråd oplyste jeg endvidere, at det kortmateriale, som var forudsat i denvedtagne randzonelov, forventes at blive tilvejebragt, og at jeg forventer, at dette kan skeinden for den planlagte tidsfrist.Det vejledende vandløbskort, som findes på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside, skalhjælpe landmanden til at vurdere, hvor der er randzoner. Kortet vurderes at være 94 pct.retvisende. For de sidste 6 pct. vil NaturErhvervstyrelsen i samarbejde Naturstyrelsen,kommunerne og landmændene forbedre det samlede kortmateriale i den kommende tid,og jeg har fået oplyst, at der allerede er sket forbedringer i forhold til det offentliggjortekort.
Ud over det vejledende kort vil der desuden blive dannet et såkaldt kompensationskort,som vil danne grundlag for udbetaling af kompensation. Dette kort vil vise, hvor der ersammenfald mellem arealer berettiget til enkeltbetaling og arealer i randzonerne. Der vili juli starte en proces, hvor lodsejere kan give tilbagemelding vedrørende kortets kor-rekthed.Dermed står jeg ved min udtalelse under førstebehandlingen, og det er fortsat min for-ventning, at der vil være tilstrækkeligt grundlag for at sætte loven i kraft 1. september2012.
Mette Gjerskov
/Ulla Heiden
2