Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12
L 128
Offentligt
1116795_0001.png
1116795_0002.png
Børne- og UndervisningsudvalgetChristiansborg
Ministeriet for Børn ogUndervisningMinisterenFrederiksholms Kanal 211220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5547www.uvm.dk
09-05-2012I forbindelse med behandlingen af (L 128) Forslag til Lov om ændring aflov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksen-uddannelse m.v., lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse oglov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser (Digitalkommunikation i sager om specialpædagogisk støtte) harBørne- og Undervisningsudvalget efter ønske fra Rosa Lund (EL) i brevaf 24. april 2012 stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 2:”Kan ministeren forsikre, at uddannelsesinstitutionerne vil rådgive om,hvordan der ansøges med brug af digitale løsninger, at uddannelsesinsti-tutionerne vil sikre, at alle har adgang til de digitale løsninger, og at ud-dannelsesinstitutionerne vil tage de nødvendige initiativer for at sikre, atdet bliver nemt for alle at ansøge om specialpædagogiske støtte, herunderstille det nødvendige udstyr til rådighed?”Svar:På ungdomsuddannelsesområdet ansøger uddannelsesinstitutionerne omspecialpædagogisk støtte på baggrund af en tilkendegivelse fra eleveneller kursisten.På det videregående uddannelsesområde afleverer den studerende enansøgning om specialpædagogisk støtte til sin uddannelsesinstitution,som på denne baggrund foretager en indstilling til ministeriet, der træfferafgørelse om støtte. Lovforslaget ændrer ikke på denne kommunikationmellem den studerende og uddannelsesinstitutionen.Uddannelsesinstitutionerne anvender allerede i dag den digitale selvbe-tjeningsløsning, som Ministeriet for Børn og Undervisning stiller til rå-dighed. Med dette lovforslag bliver anvendelsen af den digitale selvbetje-ningsløsning obligatorisk for uddannelsesinstitutionerne.
2Herudover giver lovforslaget udtrykkelig hjemmel til, at uddannelsesin-stitutioner og uddannelsessøgende skal modtage svar på ansøgningen omspecialundervisning digitalt. Alle de elever og studerende, som er omfat-tet af bestemmelserne i lovforslaget, er tilknyttet en uddannelsesinstituti-on. Da alle institutioner i dag anvender it-løsninger med adgang til inter-nettet, vil gruppen af elever og studerende kunne tilgå deres e-boks, nårde er på uddannelsesstedet. En meget stor del af disse elever og stude-rende må ligeledes forventes at have netadgang i deres hjem.Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen vil efter lovforslagets vedtagelse sende enorientering om konsekvenserne heraf til de berørte uddannelsesinstituti-oner.
Med venlig hilsen
Christine Antorini