Skatteudvalget 2011-12
L 12 Bilag 7
Offentligt
1048738_0001.png

L 12 - Foretræde for Skatteudvalget den 30. november 2011 efter henvendelse fra Klaus Nordfeld,

Henrik Løvstrøm, Lars Schilling Jacobsen og Jesper Sehested Lund

Revisors talepapir

Dokumentation for at lovforslaget ikke medfører danske trykkeriopgaver og -arbejdspladser

Jeg har på vegne af de fire udgivere gennemgået tilbud på trykkeriopgaven på et sædvanligtmånedsmagasin. Tilbud er baseret på identisk kvalitet og standard af opgaven, viser de indhentede tilbudfølgende:Den højeste pris på trykkeriopgaven er fra et dansk trykkeriDen laveste pris fra et dansk trykkeri ligger 7% under denne højeste prisPriser afgivet fra udenlandske trykkerier er i intervallet 22-23% under den højeste pris
Det er derfor min vurdering, at der ikke er basis for dansk trykning af månedsmagasiner og derfor ikke udsigttil danske arbejdspladser i lovforslaget.

Dokumentation for den økonomiske konsekvens for udgiverne

Jeg har efter aftale gennemgået nøgletal for de fire udgivere. Gennemgangen viser følgende:De fire udgivere har tilsammen ca. 80 ansatte direkte ansat i virksomhederneUdgivernes samlede overskud udgør pt. 1 mio. kr.Indførslen af magasinmoms iht. lovforslaget udgør en omkostning på 8 mio.kr.De fire udgivere vil herefter få et underskud på -7 mio.kr.
Der er ikke økonomisk basis for at forsætte magasinudgivelserne efter lovforslaget med mit kendskab tilvirksomhederne.

Kommentar

Det er relevant at understrege overfor jer, at skatteministeriet i forslaget
kører overfor rødtLovforslaget overholder ikke EU-reglerne, som det er påpeget af Advokatrådet og de fire udgivere medassistance fra en EU-ekspert. Skatteministeriets ”manøvre” med at indføre begrebet ”postordresalg” imomsloven og selv definerer dette til at omfatte al magasinsalg fra udlandet - ændrer ikke på, at forslagetikke er i overensstemmelse med EU-reglerneSkatteministeriet foretager nogle tricks for at skjule realiteten:Det fremgår, som om, at det er nye regler på området, der gør lovændringen mulig. Der erimidlertid ingen nye regler på området. EU-reglerne er uændrede på dette område siden

1983.

Det er alene Skatteministeriets nyfortolkning af reglerne, der er ændret.Skatteministeriet henviser til, at EU kommissionen har meddelt, at reglerne er ændret. De fireudgivere har anmodet om at se meddelelsen fra EU kommissionen. Det har fortsat ikke væretmuligt. Det frygtes, at det meddelelsen fra Kommissionen ikke vil blive fremlagt indenfærdigbehandlingen af dette lovforslag.Det forhold at Skatteministeriet har sin egen kreative fortolkning af ”postordresalg” er slet ikkeomtalt under de generelle bemærkninger til forslaget.Skatteministeriet har på side 30 foretaget en fejlgengivelse af den nuværende momslov.