Skatteudvalget 2011-12
L 12 Bilag 21
Offentligt
1067604_0001.png
1067604_0002.png
J.nr. 2011-211-0020Dato:17. januar 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 12 - Forslag til lov omændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven,opkrævningsloven, lov om offentligt hasardspil i turneringsform og for-skellige andre love.Hermed sendes kommentar til henvendelse af 2. januar 2012 o.n.e Dan-mark A/S (L 12 - Bilag 14).
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen
Henvendelseo.n.e. Danmark beder Skatteudvalget tage med i sine overvejelser, at mange unge nydanskeremå vinke farvel til deres månedlige magasiner som følge af importgebyret på 160 kr., da en prisi omegnen af 200 kr. for et magasin de facto er det samme som at forbyde det. o.n.e. Danmarkmener, at den ny afgift vil gøre livet en lille smule mindre oplysende for alle nydanskere, derhver måned glæder sig til at følge med i, hvad der rører sig i deres forældres hjemlande, ellerligesom andre unge mennesker glæder sig til at modtage magasiner fra fx USA.o.n.e. Danmark gør udtrykkeligt opmærksom på, at henvendelsen ikke sker som led i en parti-politisk debat.
KommentarLovforslaget om at ophæve fritagelsen for importmoms af magasiner, tidsskrifter o.lign. medfø-rer ikke i sig selv, at et magasin fra et land udenfor EU vil komme til at koste i omegnen af 200kr.Der skal i dag betales importmoms af magasiner m.v., fra lande udenfor EU, hvis værdien afmagasinet overstiger 80 kr. Lovforslaget medfører, at der fremover også skal betales import-moms af magasiner m.v., hvis magasinets værdi er under 80 kr. Eksempelvis vil et magasin, deruden moms koster 60 kr., med moms komme til at koste 75 kr.Købes magasinet i en kiosk, vil der skulle betales moms af magasinet, men der opkræves ikkeherudover noget gebyr. Tilsvarende, hvis magasiner m.v. forsendes til private abonnenter frasteder indenfor EU, vil der også blive beregnet moms, men der skal ikke herudover betales etgebyr.Kun i de tilfælde, hvor magasiner m.v. sendes direkte til private abonnenter fra steder udenforEU, vil der udover importmoms blive opkrævet et importgebyr af Post Danmark. Et sådant ge-byr opkræves allerede i dag, når en privatperson bestiller og får tilsendt varer til en værdi afover 80 kr. fra steder udenfor EU.Den mulighed der eksisterer for at følge med i, hvad der foregår i lande udenfor EU, via inter-nettet og elektroniske medier i øvrigt påvirkes heller ikke af lovforslaget.
Side 2